9. září 2017

BoJack Horseman: Season 4

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 | Season 6 |
_______

It's about a man from another time. But now he finds himself in a new time. He finds himself in a time he doesn't understand. A time in which he is alone.
Perhaps, all this time, he's been alone.


4.01 See Mr. Peanutbutter Run - 4.01 The Old Sugarman Place - 4.03 Hooray! Todd Episode! - 4.04 Commence Fracking - 4.05 Thoughts and Prayers - 4.06 Stupid Piece of Sh*t - 4.07 Underground - 4.08 The Judge - 4.09 Ruthie - 4.10 lovin that cali lifestyle!! - 4.11 Time's Arrow - 4.12 What Time Is It Right Now

zdroj: imdb.com
Čekat rok na něco, co sjedu za jedno odpoledne, je kruté a můžu si za to sama, já vím. Přiznám se, že po ruce čekání jsem měla trochu mezery v tom, jak minulá řada končila, ale rychle jsem se chytila - See Mr. Peanutbutter Run napsali tak, že to hezky připomnělo, jak která postava skončila. Taky jsem úplně zapomněla, jak BoJack Horseman umí zlomit srdce. Úplně mě to pohltilo a byly epizody, které mě opravdu dostaly. Kdyby mi někdo čtyři roky zpátky řekl, že nejvíc citů chytnu u seriálu o kresleném antropomorfním koni, nevěřila bych mu.

Tentokrát musím začít s Princess Carolyn (Amy Sedaris), protože její zápletka mi skutečně lámala srdce. Napřed se pokouší o miminko s přítelem jenom, aby potom potratila. Pak přijde Ruthie, u které jsem tu zradu asi měla čekat - protože Robin a její Symphony of Illumination - ale nečekala jsem a bolelo to kvůli Princess Carolyn. Když se upnula k Philbertovi, upřímně jsem doufala, že BoJack nebude aspoň jednou ocas a pomůže jí mít aspoň něco. Uvidíme v další řadě.

BoJack (Will Arnett) je můj oblíbený zmetek, který ať se snaží jak se snaží, tak se prostě není schopný osvobodit se z té své škatule. Jeho zápletka tuto řadu byla definovaná příchodem Hollyhock (Aparna Nancherla), BoJackovy domnělé dcery, a blízkostí BoJackovy krkavčí matky Beatrice (Wendie Malick). Musím říct, že jsem absolutně nečekala, jak se tahle situace vyvine, ale byla jsem vlastně spokojená. Situace mezi BoJackem a Hollyhock mi vyhovuje a myslím, že BoJacka něco naučila; u Beatrice se mnou zase hodně zacvičili - nebylo možné ji začít mít ráda i přes tu senilitu, ale zároveň nebylo možné, aby ji člověk po shlédnutí The Old Sugarman Place a Time's Arrow ani trochu nelitoval.

Zápletky Mr. Peanutbuttera (Paul F. Tompkins) a Diane (dokonalá Alison Brie) působily proti linkám PC a BoJacka poměrně nevinně až do What Time Is It Right Now, kde Diane pustila ten peckovej monolog (viz níže). Těžko říct, co z toho nakonec bude a nechci vůbec odhadovat, ale přiznám se, že byť nechci, ten Diane / BoJack shipper se ve mně zase probouzí.

Co se týče Todda (Aaron Paul), ten hraje pořád páté housle a jeho zápletky prostě nebyly dost silné, aby mohly konkurovat těm okolo. Ten nápad se zubařskými klauny mi přišel hodně uhozený i na ten seriál jako takový, ale může to být jen tím, že prostě nerozumím tomu americkému klaunskému fenoménu. Potěšili Jane Krakowski (Honey Sugarman, The Old Sugarman Place), Jake Johnson (Oxnard, The Judge) a Kristen Bell (Ruthie, Ruthie).

Celkově můžu upřímně říct, že čtvrtá řada BoJacka Horsemana nezklamala, naopak. Seriál si pořád drží kvalitu a je boží.

"You know, sometimes I feel like our marriage is like a magic eye poster. And it's messy. And at first glance, it doesn't seem to make any sense. And it's hard to figure out. But sometimes, if you squint at it just right, everything lines up, and it's the most perfect... beautiful, amazing thing. But... I'm so tired of squinting."