22. května 2013

How I Met Your Mother: Season 7 & 8

| Season 1-3 | Season 4-6 | Season 7 & 8 | Season 9 |
_______


Season 7
7.01 The Best Man - 7.02 The Naked Truth - 7.03 Ducky Tie - 7.04 The Stinson Missile Crisis - 7.05 Field Trip - 7.06 Mystery vs. History - 7.07 Noretta - 7.08 The Slutty Pumpkin Returns - 7.09 Disaster Averted - 7.10 Tick Tick Tick - 7.11 The Rebound Girl - 7.12 Symphony of Illumination - 7.13 Tailgate - 7.14 46 Minutes - 7.15 The Burning Beekeeper - 7.16 The Drunk Train - 7.17 No Pressure - 7.18 Karma - 7.19 The Broath - 7.20 Trilogy Time - 7.21 Now We're Even - 7.22 Good Crazy - 7.23-24 The Magician's Code (Part 1-2)

zdroj: imdb.com
Konečně mám pocit, že se po tolika řadách How I Met Your Mother vrátil ke kořenům - k výborným hyperbolám skutečnosti, se kterými se člověk může ztotožnit, a i k určitému posunu postav. Ačkoli s Tedem (Josh Radnor) se to má pořád stejně, Marshall (Jason Segel) a Lily (Alyson Hannigan) měli skvělé linie, stejně tak Barney (Neil Patrick Harris) a Robin (Cobie Smulders), která je od této řady definitivně mou nejoblíbenější postavou, a které jsem shippovala jak šílená. Některé running jokes doběhly, některé vtipy se vrátily a nemusely (ano, myslím Slutty Pumpkin), ale kolem a kolem jsem se bavila.

Jak už jsem řekla, s Tedem se to nikam nepohnulo a když, tak už jsme tam stejně byli. 'Cupcake' Victorii (Ashley Williams) sice miluji, ale všichni víme, že to nedopadne, protože není matka. Marshall a Lily se posunuli tím způsobem, že měli miminko, což bylo skvělé finále, ačkoli prostřední jméno chudáka Marvina Wait For It Eriksena je na pěst. No a Barney a Robin byli kapitola sama pro sebe. Barneyho Nora (Nazanin Boniadi) byla super, Quinn (Becki Newton) byla trapná, protože narozdíl od Nory byla napsaná tak, aby k Barneymu úplně seděla, byla umělá a vytáčela mě. Robinin Kevin (Kal Penn) tam kupodivu zapadl skvěle, docela mě mrzelo, když pak šel. Barney a Robin jako pár měli několik komentů, kdy mi zlomili srdce, nemůžu se dočkat, až se konečně dají dohromady. Za neustále vracení se k Robin a Tedovi bych je nakopala do zadku. A už sakra konečně přihraje tu matku!

Potěšili Jay Acovone (Vance, Field Trip), Frances Conroy (Loretta Stinson, Noretta), Katie Holmes (Naomi, The Slutty Pumpkin Returns) a Rebecca Creskoff (Geraldine, The Burning Beekeeper). Povedená řada a docela se těším na další - hlavně na to, jak se bude Marvin objevovat v ději.

Season 8
8.01 Farhampton - 8.02 The Pre-Nup - 8.03 Nannies - 8.04 Who Wants to Be a Godparent? - 8.05 The Autumn of Break-Ups - 8.06 Splitsville - 8.07 The Stamp Tramp - 8.08 Twelve Horny Women - 8.09 Lobster Crawl - 8.10 The Over-Correction - 8.11-12 The Final Page (Part 1-2) - 8.13 Band or DJ? - 8.14 Ring Up! - 8.15 P.S. I Love You - 8.16 Bad Crazy - 8.17 The Ashtray - 8.18 Weekend at Barney's - 8.19 The Fortress - 8.20 The Time Travelers - 8.21 Romeward Bound - 8.22 The Bro Mitzvah - 8.23 Something Old - 8.24 Something New

zdroj: imdb.com
Osmá sezóna už začala být pěkně unavená a dlouho nikdo nevěděl, kam to spěje. Víceméně nám ukázali páry, ale u všech jsme jen čekali, až se rozejdou. Veděli jsme, že Barneymu a Quinn to nevyjde, protože Robin je nevěsta, tudíž se musí rozejít s Nickem (Michael Trucco). Věděli jsme, že Ted a Victoria se rozejdou, protože Victoria není matka. Ted je mi celkem šumák, ale nemohla jsem se dočkat, až se dají Barney a Robin dohromady, a to se taky konečně stalo. (Ale Patrice (Ellen D. Williams) být fakt nemusela.) Sice mě vytočili, že ve finále sezóny nebyla svatba, ale snad se jí nakonec dočkám. Marshall a Lily měli fajn linie, seriál se skvěle vypořádal s tím, že jsou teď rodiče. Líbí se mi, že se znovu vrátila debata o Lilyině kariéře, překvapilo mě, že nechali Marshallovu firmu bankrotovat. Skvěle nastavili cliffhanger, co se týče jejich vztahu, a já si ho letos opravdu docela užívala. Ted se potácel od ničeho k ničemu, už to začalo být fakt dlouhé, takže jsem hrozně ráda, že konečně odhalili matku (Cristin Milioti). Cliffhanger má docela výbušný potenciál, jsem zvědavá, co s tím provedou. Devátá, poslední řada, se má odehrávat celá během onoho svatebního víkendu, takže jsem fakt zvědavá!

Co se týče jednotlivých epizod, dokonalé P.S. I Love You nám ukázalo skvělou Robin Daggers, ve The Fortress byla naprosto skvělá parodie na Downton Abbey, The Bro Mitzvah byl skvělý vtípek na Barneyho a The Final Page byla těžká romantika.

Objevili se Seth Green (Daryl LaCorte, The Final Page), Peter Gallagher (profesor Vinick, The Final Page), James Van Der Beek (Simon, P.S. I Love You) a Jayma Mays (šatnářka, The Time Travelers).