2. června 2020

Killing Eve: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

I think my monster encourages your monster.


3.01 Slowly Slowly Catchy Monkey - 3.02 Management Sucks - 3.03 Meetings Have Biscuits - 3.04 Still Got It - 3.05 Are You From Pinner? - 3.06 End of Game - 3.07 Beautiful Monster - 3.08 Are You Leading or Am I?

zdroj: imdb.com
Popravdě se nemůžu rozhodnout, co si o třetí řadě Killing Eve vlastně myslet. Na jednu stranu jsem z ní měla hroznou radost - hlavně z konce - na stranu druhou jsem se chvilku musela zamýšlet nad tím, o čem přesně celá řada byla, protože mi to přišlo hrozně rozdrobené a každý si jel to svoje. Na konci to podle mě v pár aspektech docela uspěchali, jak se snažili ukázat, že všechno souviselo se vším, a moc mě nepřesvědčili.

Eve (Sandra Oh) a Villanelle (Jodie Comer) měly na můj vkus hrozně málo společných scén, ale Are You Leading or Am I? to skoro vynahradilo. Eve už se nějakou dobu sama sobě vymykala kontrole a dobře to věděla, takže to mi přišlo skvěle napsané a zahrané. S linií Villanelle mě poměrně překvapili, ale též byla brilantně zahraná a konec na to výborně nasedl. Celkově jsem s holkama velmi spokojená a doufám, že ve čtvrté řadě, která už je schválená, si "murder wives" pořádně užijeme.

Dál už to ale bylo trochu horší. Carolyn (Fiona Shaw) měla náběh na naprosto výbornou zápletku se smrtí Kennyho (Sean Delaney) - kterou mě mimochodem hodně překvapili - ale tak nějak to pro mě vyznělo do prázdna, abych pravdu řekla. Význam Geraldine (Gemma Whelan) jsem úplně nepochopila a ten konec už vůbec dne, protože silně pochybuju o tom, že Konstantin (Kim Bodnia) nekecal a jestli o tom pochybuju já, Carolyn mu to nemohla věřit už tuplem. Celé to bylo prostě podivné a přijde mi, že Kenny zemřel úplně zbytečně.

Výše zmíněný Konstantin mi minulou řadu přišel zbytečný a tuto řadu většinou působil jenom jako komické pozadí, než ztratil všechny sympatie, které kdy nabral. Jeho scény s Villanelle, které pro mě byly jedny z nejoblíbenějších, byly taky tak nějak prázdné, protože ta postava už prostě neměla co dát. To stejné Niko (Owen McDonnell) - mrzačili ho podle mě zbytečně, protože na konečný děj to podle mě nemělo efekt, měli prostě říct, že vymázl do Polska, a bylo by.

Jak je poznat z předchozího textu, s většinou těch nových postav jsem úplně nevěděla, co dělat. Dasha (Harriet Walter) mi byla od začátku neskutečně protivná a víceméně úplně ukradená, Hélène (Camille Cottin) měla se svou úchylností potenciál, ale moc tam nebyla a nikam to nestihlo vyeskalovat, takže taky moc nevím, co s tím. Potěšili mě Danny Sapani (Jamie) a Alexandra Roach (Rhian), ale k jejich postavám nemám moc co říct.

Z epizod musím vypíchnout Are You From Pinner?, protože celá ta epizoda byla brilantní a Jodie Comer svěřený prostor beze zbytku využila, a Are You Leading or Am I?, protože jsem se několikrát smála nahlas a Eve / Villanelle scény byly prostě brilantní.

Celkově nemůžu říct, že kvalita Killing Eve od začátku trochu neklesla, ale stále mě to baví a jsem hodně zvědavá, co bude dál.