4. července 2021

Solar Opposites: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

Planet Shlorp was a perfect utopia. Until the asteroid hit. One hundred adults and their replicants were issued a Pupa and escaped into, uh, the space, searching for new homes on uninhabited worlds. We crashed on Earth, stranding us on an already overpopulated planet.
This is ridiculous. I hate Earth. It's a horrible home. People are stupid.
Why are they all so excited about keeping themselves alive? Don't they know when you die you come back stronger and with an earthier flavor?


2.01 The Sacred Non-repeating Number - 2.02 The Earth Eraser - 2.03 The Lake House Device - 2.04 The Emergency Urbanizer - 2.05 The Rad Awesome Terrific Ray - 2.06 The Apple Pencil - 2.07 The Unlikely Demise of Terry's Favorite Shot Glass - 2.08 The Solar Opposites Almost Get An Xbox

zdroj: imdb.com
Na existenci Solar Opposites jsem narazila loni v souvislosti s Rick and Morty a nebudeme si nic nalhávat, je to trochu Rick and Morty pro méně náročné, nicméně musím říct, že jsem se tuto sezónu docela bavila, na čemž má lví podíl Yumyulackova (Sean Giambrone) Zeď zmenšených lidí, která je překvapivě dramatická tím správně poťouchlým způsobem a epizody s ní mě baví mnohem víc než epizody bez ní.

Co se týče hlavních postav, ani jejich charaktery ani vztahy mezi nimi se od první řady nijak zvlášť nezměnily - což, pravda, není nutně něco, co člověk od animáku očekává primárně, nicméně žijeme v post-BoJack Horseman době a moje standardy se docela proměnily - a přijde mi, že se to začíná trochu opakovat. Korvo (Justin Roiland) neustále hledá způsob, jak nebýt tak upjatý, Terry (Thomas Middleditch) opakovaně nadává na Korvovu upjatost jen, aby si uvědomil, že je bez něj neschopný, Yumyulack a Jesse (Mary Mack) (a scénáristé) stále nemají jasno v tom, jestli jsou děti nebo dospělí jedinci, a Pupa (Sagan McMahan) prostě existuje.

To jediné, co se dá od Solar Opposites opravdu očekávat, jsou naprosto vyšinuté zápletky s nepříčetnou gradací, které se jako zázrakem neproměňují v selanku bez pointy (byť je ta pointa často recyklovaná) a výše zmíněná Zeď, kterou bych upřímně ráda viděla i jako vážně míněný seriál (nebo je možná čas dokonečně dát šanci něčemu jako Snowpiercer) a bez které bych silně přemýšlela nad tím, zda Solar Opposites v životě potřebuju. Zatímco morálně šedivý Tim (Andy Daly) neměl moc prostoru, překvapivě jsme si užili dost Cherie (Christina Hendricks) a Dukea (Alfred Molina), ke kterým jsem úplně nečekala, že se budou vraceet, a nováčka Halka (Sterling K. Brown), který se mi docela líbil.

Co se týče jednotlivých epizod, můžu o nich souhrnně říct, že každá měla aspoň něco, co mě zaujalo - snad jen s výjimkou The Sacred Non-repeating Number a The Solar Opposites Almost Get An Xbox. The Earth Eraser mělo Zeď a jednu z těch naprosto nepříčetně vygradovaných zápletek, o kterých jsem mluvila výše; The Lake House Device mělo neskutečnou BDE linku, která byla tak pitomá, že jsem se od ní nemohla odtrhnout; The Emergency Urbanizer mělo Zeď a celkem vtipné narážky v dřevěném městě; The Rad Awesome Terrific Ray byla jedna z mála epizod, kde jsem si neskutečně užívala hlavní zpátku s Korvem; The Apple Pencil Pro byla jedna z těch epizod, kterou zachraňovala Zeď; a The Unlikely Demise of Terry's Favorite Shot Glass byla celá Zeď a nemohla jsem být šťastnější.

Celkově jsem si druhou řadu Solar Opposites docela užila a těším se na další dění ve Zdi.