27. prosince 2022

Ghosts: Series 4

| Series 1 | Series 2 | Series 3 | Series 4 | Series 5 |
_______

What's the point in being virtuous if there's no-one to witness it?


4.01 Happy Holiday - 4.02 Speak as ye choose - 4.03 The Hardest Word - 4.04 Gone Gone - 4.05 Poached Guests - 4.06 Not Again - 4.07 It's Behind You

zdroj: imdb.com
Ghosts mě loni vzalo útokem, takže jsem se na další řadu skutečně těšila. Jak to tak s britcomy bývá, jako obvykle jsem ji měla hned nasledovanou a okamžitě uvažovala o druhém kole, zatím jsem to ale ještě neudělala. Trochu mi tuto sezónu chyběla nějaká jasná linka s Button House. Možná si to už špatně pamatuju, ale na tom B&B jsou už zaseklí nějakou dobu a i když samozřejmě nečekám, že se k tomu hotelu jako zázrakem extrémně rychle dopracují, přišlo mi, že byla tahle řada taková... nepropojená.

Alison (Charlotte Ritchie) a Mike (Kiell Smith-Bynoe) jsou pořád "couple goals", nemám žádné stížnosti, ale znovu opakuji, že bych ráda viděla aspoň jednu epizodu, kde může Mike duchy vidět. V obsazení duchů nastala malá změna, protože Mary (Katy Wix) konečně dostala svůj příběh a zároveň závěr, což bylo překvapivé na papíře, ale tak dobře napsané, že během sledování samotného mě překvapila jen ta prudkost, ale ne fakt samotný.

U Kitty (Lolly Adefope) a kapitána (Ben Willbond) pořád čekám na jejich příběhy; Fanny (Martha Howe-Douglas) a Humphrey (Laurence Rickard) byli víceméně neviditelní, ale vzhledem k tomu, že už o nich víme skoro všechno, mě to tak netrápí; Thomas (Mathew Baynton) je sezónu od sezóny otravnější, začínám mít radši Juliana (Simon Farnaby) než jeho a to je co říct; ohledně Pata (Jim Howick) a Robina (Laurence Rickard) nemám žádné silné emoce.

Happy Holiday mělo hezké scény s Patem a Mary a Thomasova linka byla vtipná; Speak as ye choose konečně odhalilo historii Mary, ale tak nějak to v té epizodě zapadlo, protože Kitty a kapitán byli za moc; The Hardest Word mělo fantastický konec s Mary, ale jinak mi to fusky neustřelilo; Gone Gone bylo dojemné, moc hezky se s Mary rozloučili, a Mike se mi tady fakt líbil; Poached Guests byla fantastická epizoda pro Alison a Juliana, kdoví proč mě baví, když se týmují; a Not Again ve mně popravdě moc nezůstalo, ale dozveděli jsme se něco o Robinovi a hezky postupně odhalovali, co se stalo.

Vánoční epizody obvykle beru jako prostě epizodu navíc, která si při délce britských řad hodí, ale It's Behind You mě velmi příjemně překvapilo. Bylo to vtipné a zároveň emotivní, mělo to skvělé interakce mezi Alison & Mikeem a duchy a já se dozvěděla, že pantomima znamená v UK něco úplně jiného než u nás. A že souhlasím s Mikeem.

Celkově mě čtvrtá řada bavila hodně, těším se na vánoční speciál a doufám, že bude pátá řada.