24. září 2023

Barb and Star Go to Vista Del Mar (2021)

There are good ships. And wood ships. And ships that sail the sea.
But the best ships are friendships. And may they always be.

zdroj: imdb.com
IMDb. Barb and Star Go to Vista Del Mar jsem zachytila roky zpátky (no, ty dva), ale nějak jsem s tím nikdy nic neudělala až doteď, kdy mi to přeběhlo přes dash na Tumblru a já měla náladu na něco praštěného. A jsem moc ráda, že jsem si to pustila, protože tohle mi fakt bodlo.

Už roky jsem velký fanda Kristen Wiig a tady byla fantastická jak Star, tak Sharon Fisherman. Jako Sharon jsem ji v první chvíli popravdě vůbec nepoznala, došlo mi to až postupně, a nesmírně jsem si to užila. Annie Mumolo (Barb) jsem neznala, ale s Kristen Wiig si přihrávala dokonale a to přátelství jsem jim fakt věřila, což bylo dobře, protože na tom ten film stál. Hrozně se mi líbilo, že centrální konflikt mezi těmi dvěma nebyl o chlapovi, ale o lžích, a že Barbřino hledání sama sebe a nových zážitků bylo postavené na stejnou úroveň jako Stařina romantická linka. A že ji to udělalo stejně šťastnou.

Jamie Dornan (Edgar Paget) byl výborně vybraný homme fatal a jeho Edgar's Prayer patří do síně slávy k I'm Just Ken a Lost in the Woods. Damon Wayans Jr. (Darlie Bunkle) byl hrozně milá karikatura tajného agenta a Reyn Doi (Yoyo) byl absolutní hvězda filmu.

V dalších rolích mě potěšili Vanessa Bayer (Debbie), Phyllis Smith (Delores) a Reba McEntire (Trish). Plus mají za Tommyho Bahamu (Andy García) a Morgana Freemonda (Josh Robert Thompson), ale vlastně i za všechno ostatní, protože tomu filmu skutečně nemám co vytknout. Od děje přes herce, kulisy i efekty... všechno bylo geniální, nebralo se to vůbec vážně, ale přesto to mělo větší hloubku než sebelepší oscarový biopic.

Barb and Star Go to Vista Del Mar rozhodně patří do mé sbírky oblíbených filmů a těším se, až se na to podívám znovu.