14. února 2010

Public Enemies (2009)

We're having too good a time today. We ain't thinking about tomorrow.

zdroj: imdb.com
IMDb. Protože 1930s v Americe, Johnny Depp a Marion Cotillard. A tohle rozhodně nemělo chybu. Kostýmy, charaktery i obsazení se mi hodně líbilo... Pak tam bylo ale pár momentů, které mi pily krev.

Jako třeba pohyblivá kamera. Pohyblivá kamera je asi stejné zlo, jako Paris Hilton. Dělalo mi to zle, a místo, aby to záběry udělalo reálnější, to spíš odvádělo pozornost od toho, co se tam dělo. A pak přehršel honiček a ratatata. Ty zátahy a honičky po lese byly prostě podle mě zbytečně moc natahované. Tak.

Jak už jsem řekla, Johnny Depp (John Dillinger) a Marion Cotillard (Billie Frechette) byli výborní, jak taky jinak. Nevím, kde jsem Christiana Bale-a (Melvin Purvis) jinde viděla, ale tady se mi líbil, i ta jeho role byla docela zajímavá. Pak jsem si všimla Billy Crudupa (J. Edgar Hoover), na kterého od Big Fish narážím pořád, Emilie de Ravin (Barbara Patzke), kterou si pamatuju z Roswellu, a Lili Taylor (šerifka Lillian Holley).

Když odečtu ty zápory a snad moc dlouhou stopáž, tak se mi ten film líbil, od vtipného začátku, přes akční prostředek, až k dojemnému konci.