19. května 2010

It's Complicated (2009)

First comes marriage. Then comes divorce. And then...

Přidat popisek
IMDb. Hned po prvních patnácti minutách se tomu filmu musí přiznat, že je to slabší, než se očekávalo. Když někdo vidí jméno Nancy Meyers (autorka úžasného The Holiday a Something's Gotta Give) a Meryl Streep, čeká holt něco... nabušenějšího, spádovitějšího a možná i drobítek inteligentnějšího.

Nicméně abych tomu filmu zbytečně nekřivdila, párkrát jsem se od srdce zasmála. Meryl Streep (Jane Adler) hrála skvěle, až na to, že tomu filmu to spíš uškodilo, protože celý zbytek za ní pokulhával. Vidět Stevea Martina (Adam Schaffer) hrát někoho normálního, to bylo taky divné. A Alec Baldwin (Jake Adler) byl fajn. Koho musím vyzvednout byl John Krasinski (Harley), kterého jsem nikdy předtím neviděla, ale on i jeho role mě bavili na celém filmu nejvíc.

Prostě, na první pohled a po prostudování plakátu od toho člověk čeká mnohem víc, to samé platí o traileru. A pověst Meryl Streep a Nancy Meyers tentokrát filmu uškodila. Ale koneckonců to nebylo tak špatné, pár vtípků byla trefa do černého. A má to ten správný happy-end, tak aspoň to.