29. prosince 2010

The Phantom of the Opera (2004)

Softly, deftly, music shall carress you. Hear it, feel it secretly possess you.

zdroj: imdb.com
IMDb. Tak o tomhle jsem dávno nevěděla nic kromě té profláklé hlavní melodie, a začala jsem si toho všímat až když jsem nacházela společná music videa s Moulin Rouge!. Jelikož je čekací doba u mě dlouhá, podívala jsem se konečně až teď.

Jedinou věc nemůžu prochopit. Proč, když Gerard Butler (the Phantom) umí evidentně nejen hrát, ale i zpívat, se proboha propůjčil tomu špatnýmu vtipu s názvem 300? V tom filmu mě fakt přesvědčil, že neumí nic, a kdybych si před The Phantom of the Opera prohlédla obsazení, ještě jsem to asi ani neviděla. Velké překvapení, no prostě byl tam kus, co si budem nalhávat.

Emmy Rossum (Christine) byla hotová ozdůbka - je tak krásná, že by jí člověk odpustil, i kdyby krákala jak vrána, o tom žádných pochyb. Patrick Wilson (Raoul) byl velmi dobrý kladný trouba. Ciarán Hinds (Firmin) potěšil, Simon Callow (Andre) pobavil a Minnie Driver (Carlotta) už mi nevadí vůbec, už to jaksi ani nejde. Miranda Richardson (Madame Giry) byla výborná, přiznám se, že ona a Gerard Butler pro mě byli nejlepším zážitkem.

Kolem a kolem příběh skvělý, herci skvělí, hudba na jedničku, a hlavně kulisy byly naprosto výborné, hlavně fantómovo podzemí, to mě naprosto uchvátilo. Kolem a kolem, velmi dobrý muzikál.