30. prosince 2010

Reservoir Dogs (1992)

Hardy fuckin' har.

zdroj: imdb.com
IMDb. Je až s podivem, že při mé velké lásce k Inglourious Basterds a velkým sympatiím k dalším Tarantinovým filmům se v obsazení musí objevit Tim Roth (Mr. Orange / Freddy Newandyke), aby mě to nalákalo k jedné z jeho starších věcí. Nicméně konečně jsem se k Reservoir Dogs dokopala a rozhodně jsem nelitovala.

Jako u Death Proof mi přišlo, že je to dlouho moc ukacené a pak najednou blesková akce, ale tohle se mi zdálo mnohem líp rozložené, a flashbacky doplňující příběh byly naprosto dokonalé. Celý koncept filmu, který se pomalu rozbaluje, přezdívky, hudba (tohle Tarantino prostě umí), to všechno klapalo, ačkoli to bylo drobátko předvídatelné.

Herecké obsazení bylo naprosto brilantní: Harvey Keitel (Mr. White / Larry Dimmick), pro kterého mám slabost od The Piano, výše zmínený Tim Roth, Steve Buscemi (Mr. Pink), velký herec malých rolí, Michael Madsen (Mr. Blonde / Vic Vega), který tam byl ale tak moc hot, že mi začaly krvácet oči, a samozřejmě sám Quentin Tarantino (Mr. Brown).

Prostě, kolem a kolem film, na který se ráda podívám znovu. Někdy. She put the lime in the coconut, she drank them both up...