8. října 2011

Wag the Dog (1997)

Why does a dog wag its tail? Because a dog is smarter than its tail. If the tail were smarter, the tail would wag the dog.

zdroj: imdb.com
IMDb. Film, který nám doporučovali ve škole, a z dobrého důvodu - aneb Thomasův teorém v praxi. Možná by mě mělo znepokojovat a pohoršovat, co jsem viděla, protože se nebojím toho, že by se to v praxi nedělo, ale já se spíš královsky bavila.

Mimo perfektního děje, scénáře a příběhu celkově byl ten film přímo napěchovaný hereckými hvězdami. Robert De Niro (Connie) měl naprosto luxusní plnovous a dokonale matoucí roli, Dustin Hoffman (Stanley) měl lehce ztotožnitelnou roli, a s přítomností obou to byl ten pravý souboj titánů. Role Anne Heche (Winifred) mi trochu připomněla její Robin v Six Days Seven Nights, což ale vůbec nevadí, protože takhle ji mám ráda.

Minirole Kirsten Dunst (tady mi kupodivu nevadila) a Williama H. Macyho to jenom dokořenily. Absolutně to ale vyhrál Woody Harrelson (Schumann), takovýho dementa jsem dlouho neviděla. Celkově je to film pro lidi, co mají rádi dobrý film a neberou realitu moc vážně (protože pokud berete realitu vážně, tenhle film z vás udělá Marvina).