10. ledna 2012

The Addams Family (1991)

We gladly feast on those who would subdue us. Not just pretty words.

zdroj: imdb.com
IMDb. Neznám nikoho, kdo by někdy aspoň koutkem oka nezahlédl buď jeden z následujících filmů, nebo původní seriál z roku 1964. Byla jsem celkem spokojená pokaždé, když to běželo v televizi, dokud nevyměnili dabing, takže jsem se konečně podívala na originál. Neřeknu vám, který dabing je lepší, ten "nový" si nepamatuji, ale narazila jsem na pár roztomilých chybek.

Člověk prostě musí milovat celou rodinu: Gomeze (Raul Julia), okouzlujícího manžela; Morticii (Anjelica Huston), jeho temnou ženu; strýčka Festera (Christopher Lloyd); Wednesday (Christina Ricci), snad životní roli její představitelky; Pugsleyho (Jimmy Workman), natvrdlého synka; Lurche (Carel Struycken), u nějž jsem byla celý život přesvědčená, že je to "Large"; a děsivou babi (Judith Malina).

Samozřejmě těžko zapomenout Tullyho (Dan Hedaya), který rád "skotačí s bránou" (to se dabingu povedlo), jeho ženu Margaret (Dana Ivey), která přetrvala, a doktorku Pinder-Schloss (Elizabeth Wilson), která dostala, co si zasloužila. The Addams Family je prostě absolutní klasika, kterou hláškuji od toho, co si pamatuji. K-L-A-S-I-K-A.