27. srpna 2012

The Newsroom: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

More as this story develops.


1.01 We Just Decided To - 1.02 News Night 2.0 - 1.03 The 112th Congress - 1.04 I'll Try to Fix You - 1.05 Amen - 1.06 Bullies - 1.07 5/1 - 1.08 The Blackout, Part 1: Tragedy Porn - 1.09 The Blackout, Part 2: Mock Debate - 1.10 The Greater Fool

zdroj: imdb.com
The Newsroom ke mně přišel víceméně náhodou a zkusila jsem to, protože média a Emily Mortimer. Hned po té besedě na začátku prvního dílu jsem věděla, že se od toho už nehnu. A taky jsem se nehnula. Několik dílů mělo pomalejší první polovinu a nevyhnuli jsme se tomu odpornému americkému patriotismu, ale i to se jim tam podařilo dostat z více úhlů. Celkově jsem se těšila na každé pondělí - což není tak divné vzhledem k tomu, že jsem měla prázdniny - ale stejně, a to o něčem vypovídá. Jako obvykle mě seriál nejvíc utáhl na postavy a obsazení.

Will McAvoy (Jeff Daniels) mě neuvěřitelně bavil, přesně tenhle typ postav mám ráda. Mackenzie MacHale (Emily Mortimer) je moje hrdinka. Zaprvé je prostě každým coulem dokonalá a zadruhé mám koho shippovat s Willem, což je pro mě vždycky plus. Maggie Jordan (Alison Pill) je rozkošná, ale její narážeč Don Keefer (Thomas Sadoski) mě nebavil vůbec. Fandila jsem spíš Jimovi Harperovi (John Gallagher Jr.), u nějž mě bavil jeho vztah s Mackenzie. Nečekaně jsem si zamilovala Sloan Sabbith (nádherná Olivia Munn) a naprosto očekávatelně Charlieho Skinnera (Sam Waterston) - takové bosse mám ráda zvlášť, když se jmenují jako jiní skvělí šéfové. Z guest stars rozhodně zaválela Jane Fonda (Leona Lansing).

Celkově se mi líbilo, že ten seriál působil, jako by měl určitou dějovou podlinku, i když kromě vyvíjejích se vztahů prostě neměl, každá epizoda měla uzavřený děj. Díly na sebe nádherně úzce navazovaly - skoro jsem je ani nebrala jako epizodky - a hrozně se mi líbilo, jak uzavřeli finále - krásně ho propojili s pilotem a fungovalo to stejně dobře, jako zbytek seriálu. Prostě, dejte se mi sakra druhou sezónu.