3. září 2012

Six Feet Under: Season 3 & 4

| Season 1 & 2 | Season 3 & 4 | Season 5 |
_______

You should do whatever brings you deeper into the reality of your life, but not the life you think you can have, the life you've got.


Season 3
3.01 Perfect Circles - 3.02 You Never Know - 3.03 The Eye Inside - 3.04 Nobody Sleeps - 3.05 The Trap - 3.06 Making Love Work - 3.07 Timing & Space - 3.08 Tears, Bones and Desire - 3.09 The Opening - 3.10 Everyone Leaves - 3.11 Death Works Overtime - 3.12 Twilight - 3.13 I'm Sorry, I'm Lost

zdroj: imdb.com
Třetí řada mě na začátku zaskočila. Jak jsem si pěkně pochvalovala, že na začátku nečekají žádná nepříjemná překvapení, tentokrát jsem byla zaskočená. Ten šok, že je Nate (Peter Krause) mrtvý, a pak ten posun do doby, kdy už je ženatý s Lisou (Lili Taylor), za ten teda nedík. Nicméně líbilo se mi jejich manželství, jak to řešili a nevzdávali, ale nechápu, co to mělo být ten Lisin konec. Přišlo mi to jako nejjednodušší způsob, jak vyčistit cestu Brendě (Rachel Griffiths), za to palec dolů. Když se objevila na konci finále ta zlověstná bílá obrazovka s jejím jménem a roky v závorce, všechno se ve mně sevřelo. David (Michael C. Hall) a Keith (Mathew St. Patrick) mě trochu nudili, přišlo mi, že od začátku seriálu řeší pořád jedno a to samo, snad už to konečně nějak rozsekli. Claire (Lauren Ambrose) jsem tu linii nezáviděla, ale líbilo se mi, jak se jako charakter vyvíjela, začíná mě ze sourozenců bavit asi nejvíc. Navíc ta scéna ve finále, kdy jakoby prochází podsvětím a baví se s otcem (Richard Jenkins), Lisou a vidí tam mimo jiné i dítě, které si nechala vzít, byla fakt silná. Že se Ruth (Frances Conroy) vdala mě překvapilo, uvidíme, co se z toho vyklube. Nějak tomu seriálu nevěřím, když se snaží o štěstí svých postav, většinou to vůbec nevydrží.

Z vedlejších postav mě bavil Arthur Martin (Rainn Wilson), nevadilo by mi, kdyby se zdržel, a Bettina (Kathy Bates), která tam taky mohla být víc. Dál se objevili Catherine O'Hara (Carol Ward), Josh Radnor (Will Jaffe, The Trap) s brutální image, Anne Dudek (Allison Williman, Twilight) s drsným tetováním a Evan Handler (Scott Philip Smith, Nobody Sleeps).

Season 4
4.01 Falling Into Place - 4.02 In Case of Rapture - 4.03 Parallel Play - 4.04 Can I Come Up Now - 4.05 That's My Dog - 4.06 Terror Starts at Home - 4.07 The Dare - 4.08 Coming and Going - 4.09 Grinding the Corn - 4.10 The Black Forest - 4.11 Bomb Shelter - 4.12 Untitled

zdroj: imdb.com
Jak jsem předpokládala, manželství Ruth a George (James Cromwell) se nevyvíjelo vůbec dobře. Pro mě byl George absolutní osina v zadku a jako kdyby to nestačilo, ještě z něj udělali překnýho magora. Kdo jiný se taky může s Fisherům přiženit, že. Krátká epizodka Bettiny potěšila, líbí se mi její a Ruthino přátelství. Velké plus mají za to, že nám ukázali loučení se s Lisou a Nateův proces vyrovnávání se, už ale nechápu, proč tam musela být ta zápletka s tím, že Lise do té vody někdo pomohl. Bez Brendina dojemného příběhu, jak neumí zůstat věrná, který se táhl přes skoro celou sezónu bych se taky obešla. David a Keith byli tentokrát celkem v pohodě a Davidova zápletka z That's My Dog byla hodně drsná. U Claire jsem vyloženě čekala na její lesbicou epizodku a upřímně i na to, kdy se dá konečně dohromady s magorem Billym (Jeremy Sisto). Jsem asi naivní, když doufám, že by jim to mohlo vyjít. Velké mínus má sezóna za Ricovu zápletku - fakt si nemyslím, že bylo nutné jeho manželství s Vanessou (Justina Machado) zabíjet, doufám v zázrak. A Arthur taky nemusel odcházet.

Bavily mě Michelle Trachtenberg (Celeste) a Lana Parrilla (Maile) v trochu větších roličkách a zahlédla jsem Hallee Hirsh (Kaitlin Stolte, Parallel Play) a Ellen DeGeneres (Parallel Play).