16. září 2013

The Newsroom: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

Together they stand alone.


2.01 First Thing We Do, Let's Kill All the Lawyers - 2.02 The Genoa Tip - 2.03 Willie Pete - 2.04 Unintended Consequences - 2.05 News Night With Will McAvoy - 2.06 One Step Too Many - 2.07 Red Team III - 2.08 Election Night, Part I - 2.09 Election Night, Part II

zdroj: imdb.com
Na druhou řadu The Newsroom jsem se těšila jak malá zvlášť potom, co jsem viděla Desert Trailer, nemohla jsem se dočkat. Nástup měla druhá řada opravdu silný, hrozně mi chyběly ty rychlé, vtipné, svižné a přitom inteligentní dialogy, rychlost mluvy, postavy, způsob vyprávění, prostě všechno. Druhá řada byla "obohacená" tím, že se odehrávala ve dvou liniích - postavy zpětně vyprávěly, co se stalo, že se s nimi teď někdo jménem Jerry Dantana (Hamish Linklater) soudí, Maggie (Alison Pill) měnila účesy, motala se tam Uganda a Genoa a přiznám se, že první polovina série pro mě byla hrozně matoucí, než se to celé srovnalo na jednu úroveň a celý děj se konečně posunul dopředu.

Genoa a použití sarinu na civilisty byla zajímavá kauza, ale ještě zajímavější bylo, že to nebyla pravda a díky Jerryho podvodu ztratila redakce důvěru diváků a vedení se rozhodlo složit funkce. Uganda se trochu táhla. Příběh za tím - Maggiina deprese a smrt malého chlapce - byl smutný, ale tak nějak typicky americky očekávatelný, Magiin nový účes byl hrozný a myslím, že se zápletka mohla trochu víc soustředit na to, jak se z toho dostává, ne jak klesá ke dnu.

Kromě zápletek rozehrála druhá řada ve velkém osobní životy postav a hlavně jejich milostné pletenice. Bodovala u mě Sloan Sabbith (Olivia Munn), kterou miluji. News Night With Will McAvoy byl herecký koncert pro Olivii Munn a ten konec, kdy Sloan zbije svého bývalého, který pustil její osobní fotky na internet, byla jedna z nejkrásnějších věcí, které jsem kdy viděla. A její rodící se vztah s Donem (Thomas Sadoski) způsobil, že teď mám ráda i jeho. Dost mě tuto sezónu rozčiloval Jim (John Gallagher Jr.), který lítal mezi Maggie, Lisou (Kelen Coleman) - která už tam upřímně vůbec nemusela být - a Hallie (Grace Gummer), která se mi fakt líbila a doufám, že vydrží.

Osobně jsem samozřejmě nejvíc ucvrkávala z Willa (Jeff Daniels) a Mac (Emily Mortimer), ti dva jsou moje OTP a rozčilovalo mě, jak málo měli kontaktu, že se skoro nehýbali z místa a že ta Willova zhulená hlasová zpráva pro Mac byla zahraná do autu, když si Will nabrnkl Ninu (Hope Davis), které se díky bohu zase rychle zbavil. Finále mi to ale vynahradilo. Zvláštní zmínka patří Charliemu Skinnerovi (Sam Waterston), který se postaral o jeden z nejvtipnějších momentů celého seriálu a prostě ho miluju; Leoně Lansing (Jane Fonda), protože Leona je bohyně (hlavně na konci Red Team III); jejímu synovi Reeeseovi (Chris Messina), jehož "mom says I can't" tiráda v Election Night, Part I byla dokonalá; a Rebecce Halliday (Marcia Gay Harden), která skvěle zapadla mezi stávající postavy a ráda bych si ji nechala. Stejně tak bych si ráda nechala Taylor Warren (Constance Zimmer) už jen proto, jak leze Jimovi na nervy.

Ve finále šlo hlavně o Charlieho, Willa a Mac a jejich boj dát výpověď, aby z redakce spadla tíha zodpovědnosti za Genou, a o fakt, že jim to Leona nechce dovolit. První část dvojepizody byla skvělá, měla grády a slibovala totální explozi v druhé. Překvapilo mě, jak mírně a klidně probíhala druhá, a ač se všechno vyřešilo, žádná exploze se nekonala. Jim a Maggie si konečně promluvili otevřeně, Sloan dala hudlana Donovi a Will se konečně rozhodl přestat viset na minulosti, odpustit Mac a dokonce ji požádal o ruku. (“I would like to announce the future Mrs. Mackenzie Morgan McHale McAvo… that’s not going to work.”)

Celé finále by krásně fungovalo jako finále seriálu a protože ještě není potvrzená třetí řada, tak upřímně tápám. Ale doufám, že bude!