21. května 2013

Revenge: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


2.01 Destiny - 2.02 Resurrection - 2.03 Confidence - 2.04 Intuition - 2.05 Forgiveness - 2.06 Illusion - 2.07 Penance - 2.08 Lineage - 2.09 Revelations - 2.10 Power - 2.11 Sabotage - 2.12 Collusion - 2.13 Union - 2.14 Sacrifice - 2.15 Retribution - 2.16 Illumination - 2.17 Victory - 2.18 Masquerade - 2.19 Identity - 2.20 Engagement - 2.21-22 Truth (Part 1-2)

zdroj: imdb.com
Z první řady Revenge jsem byla loni úplně nadšená, ale letos moje nadšení trochu upadlo. Velký podíl na tom měla existence Iniciativy - zjevně velkého, nadnárodního spiknutí, které přetvořilo pomstu Emily (Emily VanCamp) v něco obludného a zatáhlo do toho víc lidí. I když se formovaly zajímavé aliance, už to nějak nebylo ono, ale pořád to bylo dost dobré na to, abych dál sledovala.

Stejně jako u Hawaii Five-0, ani tady jsem nebyla zrovna dvakrát nadšená, že se objevila domněle mrtvá matka. Kara Clarke (Jennifer Jason Leigh) byla magor, který se pokusil zabít vlastní dítě, a jako taková mě nebavila. Byla jsem ráda, že se cliffhanger minulé sezóny - Je Victoria (Madeleine Stowe) mrtvá? - vyřešil dost rychle a posunuli se k dalším věcem. Celkově jsem byla spokojená, jak navázali na první sezónu, pak už moc ne. Přišlo mi, že těch linií je hrozně moc, že to přehání s tím, kdo má jakou agendu, a docela jsem se v tom ztrácela.

Některé nové postavy byly fajn, některé mi přišly navíc. Aiden Mathis (Barry Sloane) byl hot a bavil mě, Padma Lahari (Dilshad Vadsaria) byla sladká a i když jsem radši, když je Nolan (Gabriel Mann) na druhé straně své bisexuality, bavili mě spolu. Tedy až do té doby, kdy se ukázalo, že Padma pracuje pro Iniciativu, a pak že pro ni nepracuje, a pak že je mrtvá. Helen Crowley (Wendy Crewson) mě nebavila ani trochu, ale to bylo tím, že patřila k Iniciativě, a naštěstí rychle šla. Ti dva troubové, co se motali kolem Jacka (Nick Wechsler) - Kenny (JR Bourne) a Nate (Michael Trucco) Ryanové - mě nebavili snad vůbec, stejně jako celá Jackova linie. Moc mě ale potěšil Dylan Walsh jako Jason Prosser, byl skvělý. Začínám mít toho chlapa fakt ráda.

Rozhodně největší událostí sezóny (pro mě) byla smrt Amandy (Margarita Levieva) potom, co porodila Jackovi syna a vzala si ho. Tak nějak se to dalo čekat - je jasné, že Jack je zamýšlený jako endgame pro Emily, takže ho těžko mohli nechat do smrti svázaného s Amandou. Ta ale bojovala za sebe a za svou rodinu jako drak, získala si mě tím, a skoro jsem ji obrečela. Druhá překvapivá smrt sezóny byla Declan (Connor Paolo) - ačkoliv mi byl protivný a on sám za sebe mě nemrzí, štve mě, že nešla Charlotte (Christa B. Allen), která mi pije krev neuvěřitelně a štve mě, že se teď patrně zaměření seriálu přesune na Jackovu pomstu. A ještě ke všemu je Charlotte těhotná - nejen, že tam otravuje rozmazlený spratek v její podobě, navíc bude mít ještě jednoho spratka.

Celkově mě ale hodně překvapili (a potěšili) tím, že žádná Iniciativa neexistuje. To byl hodně příjemný zvrat a Conrad (Henry Czerny) jako ta finální temná síla celého seriálu je super. Už teď ho nenávidím způsobem, jakým jsem nikdy nebyla schopná nenávidět Victorii (Madeleine Stowe), i když byla prezentována jako zdroj všeho zla, takže si myslím, že to bude fungovat. Moc se mi nelíbí, jak se zbavili Aidana, ale potřebovali to prostě zase nastavit Jack vs. Daniel (Joshua Bowman), čemuž odpovídá i znovu zasnoubení Daniela a Emily. Myslím, že s tím ale dost zamává, že ve skutečně povedeném cliffhangeru řekla Emily Jackovi pravdu - že ona je Amanda.

Pořád si nejsem tak úplně jistá, na kterou stranu hraje Ashley (Ashley Madekwe), a jsem za to i vděčná, pořád mě totiž baví a aspoň se s ní člověk nenudí. Ale přes to všechno, co jsem napsala, mě nejvíc tuto sezónu dostával Nolan, jako vždycky. Napřed ta bitka se zdivočelým ex-milencem, díky které ztratil NolCorp a stal se Danielovým zaměstnancem (ta potupa!), poté Padma a její smrt, ze které byl ještě ke všemu obviněn, a nakonec? Jak a kdy se proboha komu podařilo obvinit Nolana z toho, že je Iniciativa? Tenhle cliffhanger mi trhá žíly mnohem víc, než že Emily řekla Jackovi pravdu, nebo celá ta historie s tím, že má Victoria další dítě. Chci další řadu!