21. května 2013

NCIS: Season 10

| Season 6 | Season 7 | Season 8 | Season 9 | Season 10 |
_______


10.01 Extreme Prejudice - 10.02 Recovery - 10.03 Phoenix - 10.04 Lost at Sea - 10.05 Namesake - 10.06 Shell Shock (Part 1) - 10.07 Shell Shock (Part 2) - 10.08 Gone - 10.09 Devil's Trifecta - 10.10 You Better Watch Out - 10.11 Shabbat Shalom (Part 1) - 10.12 Shiva (Part 2) - 10.13 Hit and Run - 10.14 Canary - 10.15 Hereafter - 10.16 Detour - 10.17 Prime Suspect - 10.18 Seek - 10.19 Squall - 10.20 Chasing Ghosts - 10.21 Berlin (Part 1) - 10.22 Revenge (Part 2) - 10.23 Double Blind - 10.24 Damned If You Do

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Lost at Sea, Gone, Devil's Trifecta, Detour

Byla jsem opravdu ráda, že tak rychle dotlačili zápletku s Harperem Dearingem (Richard Schiff) dotlačili rychle - na to, jak se táhla, mě zase moc nebavila. Tentokrát se zápletkou pro sezónu začali docela brzy, když v Shiva zabili Jackie Vance (Paula Newsome) a Elie Davida (Michael Nouri). Na cestu pomsty tak poslali jak Vance (Rocky Carroll), tak Zivu (Cote de Pablo) a s tím si vystačili až do konce řady. Kromě toho se víceméně nic nedělo. Dostali jsme další epizodu do Gibbsova mládí, malou Zivu, malou Abby, a to bylo tak nějak víceméně všechno - minimálně to, co si vybavím.

Během této sezóny jsem totiž začala jasně cítit, že už pro mě bylo NCIS dost. Potěšily víceméně jen drobnosti jako Tonyho rybička Kate v You Better Watch Out, pár McNozzo scén, které mi chyběly jak sůl, a pár odkazů k prvním řadám, nic víc. Ze starých známých se (kromě otců postav) objevili Abby Borin (Diane Neal) v Lost at Sea, Tom Morrow (Alan Dale), teď u Homeland Security a zesnulý Mike Franks (Muse Watson) jako Gibbsovo svědomí v Damned If You Do.

Dále se objevili Alex Kingston (Miranda Pennebaker, Gone) ve skvělé roli, Rose Rollins (Megan Huffner, You Better Watch Out) zase jako vojanda, Jay Acovone (Frankie Dean, Prime Suspect), Mathew St. Patrick (Quinton Shard, Prime Suspect) a Colin Hanks (Richard Parsons), "záporák" pro tuto sezónu.

Finále: Původně, když představili Parsonse, tak jsem si myslela, že si na to naběhli docela slušně a že by to mohlo být dobré. Pletla jsem se. Nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo brečet. Asi jsem úplně jediný člověk na celé zeměkouli, ale s Parsonsem jsem docela souhlasila. To americké arogantní přesvědčení, že když ti "správní" zabíjejí, je to OK, a ten údiv všech postav, když je konečně kouslo do zadku, že zákon platí taky pro ně, mě celý díl tak neuvěřitelně rozčilovalo, že jsem chvíli nevěděla, jestli to dokoukám. A přece to nebylo nic, co by v NCIS nebylo od začátku - když už mě to takhle vytáčí, je to jen další důvod s tím seknout.

Hodně mě potěšili A.J.em Chegwiddenem (John M. Jackson) - po tolika letech propojit NCIS s JAGem byl super nápad. Celkově jsi k finále naběhli hezky - dlouho k němu budovali cestu, přišli s fajn obsazením a konceptem, ale bylo to tak neuvěřitelně černobíle a hloupě napsané, že to celé zabilo. Úplný cliffhanger mě svou idiocií nepřekvapil a celkově nejsem vůbec zvědavá, jak to vysvětlí a jak to dopadne, je mi to jedno. To je jasný ukazatel, že 10. série NCIS je pro mě rozhodně poslední.