7. června 2010

NCIS: Season 7

| Season 6 | Season 7 | Season 8 | Season 9 | Season 10 |
_______


7.01 Truth or Consequences - 7.02 Reunion - 7.03 The Inside Man - 7.04 Good Cop, Bad Cop - 7.05 Code of Conduct - 7.06 Outlaws and In-Laws - 7.07 Endgame - 7.08 Power Down - 7.09 Child's Play - 7.10 Faith - 7.11 Ignition - 7.12 Flesh and Blood - 7.13 Jet Lag - 7.14 Masquerade - 7.15 Jack Knife - 7.16 Mother's Day - 7.17 Double Identity - 7.18 Jurisdiction - 7.19 Guilty Pleasure - 7.20 Moonlighting - 7.21 Obsession - 7.22 Borderland - 7.23 Patriot Down - 7.24 Rule Fifty-One

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Outlaws and In-Laws, Faith, Jurisdiction, Guilty Pleasure, Rule Fifty-One

Postavy: Gibbs nám definitivně vyměkl a trochu se otevřel. To druhé mi tolik nevadí, není to zase tak nepřirozené, zahrané je to skvěle, ale tak trochu mi chybí ten bastard z prvních dvou řad. Byla s ním větší sranda. Palec nahoru dostávají scénáristé za to, že nechávají růst a vyvíjet se Jimmyho Palmera, zvaného láskyplně 'autopsy gremlin'. Palec dolů mají naopak za to, že zbytek jim jaksi krní... V Duckyho věku se člověk už moc nevyvine, v Gibbsově taky ne (a stejně se to děje), ale Tony a McGee mě tou svou statikou začínají docela rozčilovat. (Also, bring me more (b)romance in their case.)

Z toho, jak mi byla Ziva koncem minulé řady protivná, jsem ji teď milovala. Jakoby se i přes to osobní trauma nějak uvolnila, uklidnila, přestala zbytečně dělat ramena... Jakoby prostě našla, kam patří. Jsem opravdu zvědavá, jak se naše now-American crazy Israeli chick bude vyvíjet.

Abby a Vancee jsem původně chtěla hodit do jednoho pytle s Tonym a McGeem a postěžovat si na jejich statiku, ale pak jsem si uvědomila i na jejich působení v sesterské LA a hlavně konec série mě přesvědčil, že tihle dva se vlastně pořád mění. Abby, chudinka, byla donucena čelit situaci, jakou jsem jí nikdy nepřála, a Vance se musí neustále jako chameleon přizpůsovat, aby dokázal vyjít i s Gibbsem (One prize for him here, please.) i s Hetty (And the second prize goes here again, thank you.). Už kdysi jsem se zmínila, že Vance miluji - jop, pořád je to tak. Best director ever. (Nemusím sem znovu psát, kdo je ten nejhorší, že ne... *coughštětkacough*)

Ze 'sezónových' postav musím zmínit M. Allison Hart (Rena Sofer), napřed regulérní 'pain in a mikta', potom docela zajímavou postavu, které jsem dokonce fandila, aby Gibbse sbalila, a nakonec se mi zase znelíbila, protože jsem tak úplně nepochopila, o co jí jde... Ale mám tušení, že o ní ještě uslyšíme. Naprosto jistá jsem si tím v případě krásné Palomy Reynosy (Jacqueline Obradors) - (SPOILER) fakt, že ji seriál nechal viset v jedné místnosti s velmi zaskočeným Jacksonem Gibbsem mě bude dráždit až do nové sezóny.

Což mi připomíná zmínit o mé neskutečné radosti z opětovného setkání s Jacksonem Gibbsem, Fornellem (Má vousy!) a Mike Franksem... Bohužel ne za tak příjemných okolností, jak bych si přála. Požaduji víc vata dílů s těmahle třema! A když trochu odskočím do ne přímo NCIS proudu, naštvali mě s Macy... Jak jsem v článku u LA podala stížnost, že o ní vím málo, tolik jsem o ní asi vědět nepotřebovala... A zaskočilo mě, že se o tom v LA ani nezmínili... Trošičku sprosté.

Co se tak zhruba asi dělo? Jako první samozřejmě následujeme linii z minulé sezóny, vyhrocené v Alyiah - Ziva je nechána na pospas v zajetí bez možnosti pomoci. To se samozřejmě pěkně dočista vyřeší v prvních dvou dílech - Ziva je zachráněna, definitivně zavrhuje otce a přimyká se ke Gibbsovi, a opravuje svůj vztah s Tonym. (Díky bohu žádná Tiva... Většinou.)

V téhle linii je nutné zmínit hledání náhrady za Zivu - dokonalé, a Gibbsovo použití teleportu při zachraňováni Zivy... Nebo to byl evil!Gibbs a je se umí, jako všichni správní Charmed démoni, dobře přenášet? (Hittin' crossover here, people!) Mimochodem, Gibbs-slap is back!

Další linií byla (a není to zas takový šok) Gibbsova minulost, a to konkrétně jeho vražda v Mexiku... Vrah jeho rodiny měl kupodivu taky rodinu, a ta nám Gibbse a všechny v okolí pěkně skřípla... A samozřejmě, takto vyhrocenou situaci nechala spát až do další sezóny.

Z vata epizod prostě musím zmínit Jurisdiction a roztomilou Abigail Borin (Diane Neal), co se jmenuje jako Abs, ale chová jako Gibbs. Jelikož prostě miluji doppelgängers epizody, tuhle jsem si maximálně užila.

Finále: Bylo akční, napínavé, angsty, občas děsivé (No more character death!), ale skvělé. Trochu jsem se bála, že to nedokáže překonat finále minulé řady, ale nakonec nebylo proč. Hryzala jsem si nehty za Frankse, Gibbse, Gibbse Sr. i potom Tonyho, a mrzelo mě, že nebyli na Zivině velkém dni. A hlavně, tentokrát místo jedné postavy nechali viset na vlásku rovnou tři.. Pokud nepočítám divné psychické rozpoložení Gibbse. Wow!