18. května 2011

NCIS: Season 8

| Season 6 | Season 7 | Season 8 | Season 9 | Season 10 |
_______


8.01 Spider and the Fly - 8.02 Worst Nightmare - 8.03 Short Fuse - 8.04 Royals & Loyals - 8.05 Dead Air - 8.06 Cracked - 8.07 Broken Arrow - 8.08 Enemies Foreign - 8.09 Enemies Domestic - 8.10 False Witness - 8.11 Ships in the Night - 8.12 Recruited - 8.13 Freedom - 8.14 A Man Walks Into a Bar... - 8.15 Defiance - 8.16 Kill Screen - 8.17 One Last Score - 8.18 Out of the Frying Pan - 8.19 Tell-All - 8.20 Two-Faced - 8.21 Dead Reflection - 8.22 Baltimore - 8.23 Swan Song - 8.24 Pyramid

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Spider and the Fly, Short Fuse, Broken Arrow, Enemies Domestic, A Man Walks Into a Bar..., Two-Faced, Baltimore, Swan Song

Postavy: Gibbs se nám hezky proměnil, je takový přístupnější; přirozený vývoj postavy, která už - narozdíl od začátku seriálu - nehlídá žádná tajemství a nemusí se tolik chránit. Ten starý Gibbs byl sice zábavnější, ale ani tento není špatný. (Jakýkoliv Gibbs, co není moustache!Gibbs, je dobrý Gibbs.) Tony, Abby, Ducky a McGee stále zůstavají stejní, ale mám je tak ráda. Ziva se nám dál hezky posunula, i když byla první polovinu série taková upozaděná, a Vance je čím dál lepší. Koho jsem ocenila (navzdory spoustě ostatním fandům, kteří jí nemohli přijít na jméno), byla agentka Erica Jane 'EJ' Barrett (Sarah Jane Morris), která to hezky okořenila, i když na konci byla jen součástí větší zápletky. A samozřejmě jsme museli říct jeden R.I.P., a to ten, kterého jsem se obávala od minulé řady. Rest in piece, Mike Franks (Muse Watson). I'll miss you sooooo much.

Co se tak zhruba asi dělo? Jsem moc ráda, že zápletka z minulé sezóny dopadla, jak dopadla, Jackson Gibbs všem vytřel zrak a jsem ráda, že Mike Franks dál žije. (McMountie v Kanadě byl za moc. ("Nice horse, Tim.") A co se týče konce úvodního dílu, nehorázně drsný. Nechat zabít sestru vlastním bratrem, to je opravdu docela krutý, jak si smýt krev z rukou. Short Fuse přinesla inovaci co se týče Gibbs-slap a odpověď na otázku, proč si Gibbs nehledá babu. Jednu housewife už má, jmenuje se Fornell a ti dva mě nikdy nepřestanou bavit. (I když tohle bylo a little queer.)

Broken Arrow přinesl DiNozzu Sr., ten nikdy nezklame. (Navíc: "Does Agent David carry a weapon?" - "She is a weapon." a "So, are you actually leaving this time?" - "I have to, Abby. I asked the director about joining the agency, but apparently, there's an age limit. But he, uh, did give me a cap.") Dvojdíl Enemies Foreign & Domestic byl naprosto výborný, ale to NCIS dvojdíly bývaj, jen nemuseli zabíjet Imhotepa (Arnold Vosloo). (A McGyver byl prostě bound to happen.) Za další mimořádně výborný počit sezóny považuji A Man Walks Into a Bar..., která byla nádherným tribute Kate, pro mě nejlepší epizoda sezóny. (Ano, pořád chci Kate zpátky.) Plus, Baltimore bylo super už jen proto, že jsme zjistili, jak se Gibbs a Tony poznali. A jak říkal Tony hned někde na začátku - skutečně se dostal k NCIS tak, že se usmál.

Následná liniee s Port-2-Port killerem byla výborná, líbí se mi, jak v NCIS z "obyčejného" sériového vraha udělali politický proces s něčí zodpovědností, zkorumpovaný až od vrcholku pyramidy. A Kerr Smith byl jako P2P Cobb naprosto super, zvládl to dobře. Z těchto P2P dílů musím vypíchnout Swan Song (Frankse), který byl výborně natočený - skoro tak dobrý, jako Kill Ari.

Potěšil William Devane, Arnold Vosloo, Diane Neal (znovu jako Abigail Borin, miluju ji) a už zmíněný Kerr Smith. Aby byl report kompletní, nesmím zapomenout poznamenat, že osmá řada odhalila další z Gibbsových pravidel: #5: You don't waste good. - #16: If someone thinks they have the upper hand, break it. - #35: Always watch the watchers.

Finále: Není lepší způsob, jak vklouznout do finále, než hodit do předposledního dílu cliffhanger. S dořešením P2P případu jsem byla naprosto spokojená, zklamala mě ale absence toho alpha male off mezi Vancem a Gibbsem, které tolik avizovali. U EJ doufám, že se ještě objeví, a cliffhanger na konci s Tonym mě jen zmátl. Pohřeb Mikea byl ale úžasný a už víme, že po lodi stavěl Gibbs ve svém sklepě rakev pro něj - v životě by mě to nenapadlo. Takže, celkově... od finále jsem čekala mnohem víc, ale i tak se mi líbilo.