7. června 2014

Revenge: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


3.01 Fear - 3.02 Sin - 3.03 Confession - 3.04 Mercy - 3.05 Control - 3.06 Dissolution - 3.07 Resurgence - 3.08 Secrecy - 3.09 Surrender - 3.10 Exodus - 3.11 Homecoming - 3.12 Endurance - 3.13 Hatred - 3.14 Payback - 3.15 Struggle - 3.16 Disgrace - 3.17 Addiction - 3.18 Blood - 3.19 Allegiance - 3.20 Revolution - 3.21 Impetus - 3.22 Execution

zdroj: imdb.com
Třetí sezóna Revenge mě těšila a netěšila zároveň. Těšila mě, protože se vrátili znovu na začátek, seriál se místo konspirací znovu centroval na pomstu Emily (Emily VanCamp), a byl opravdu skvělý. A nepotěšil, protože finálovým zvratem totálně zabili celou premisu seriálu a nejsem si jistá, že úplně miluji, jakým směrem se asi seriál vydá v další řadě. Nicméně aspoň trochu se vrátili k jednotlivým take-downům, což hodně pomohlo, a hrozně se mi líbilo, jak plán Emily v polovině ztroskotal a na chvíli to dokonce vypadalo, že přijde o rozum. Prostě, trojka se kvalitou mnohem víc podobala jedničce, povedlo se jim to.

Moje sympatie se nijak zvlášť neposunuly - pořád mám ráda, jak je Emily krásně vyšinutá, že Nolan (Gabriel Mann) je boží, prostě nejlepší postava seriálu, a že Aiden (Barry Sloane) je (byl) hot. Victoria (Madeleine Stowe) je stále stejná mrcha, což umím ocenit, ale Aidena jí prostě neodpustím, to nemůžu. Navíc zásadně plodí hrozně otravné a zbytečné spratky - celý slavný Patrick (Justin Hartley) byl stejně na zabití jako Daniel (Joshua Bowman) a Charlotte (Christa Allen). Jediné, co ho dělalo trochu snesitelným, byl románek s Nolanem, ale i to zvládl podělat, takže je dobře, že vypadl. (Plus nemůžu uvěřit, že oba haranti stále dýchají a co hůř, nikdo je neplánuje sundat.) Naopak Danielova Sara (Annabelle Stephenson) ho dělala ještě méně snesitelným, protože byla úplně stejně otravná.

Potěšil návrat Lydie (Amber Valletta), docela mi chyběla Ashley (Ashley Madekwe) a Margaux (Karine Vanasse) mi docela vadila. Ne proto, že randila s Jackem (Nick Wechsler) - bez jeho schematické a pokrytecké kladnosti bych se klidně do budoucna obešla - ale proto, že se paktovala s Danielem, blech. Myslím, že teď už je v ději docela zbytečná, takže bych místo ní přivedla nějakou zajímavou postavu. Letošní černý petr padl na Conrada (Henry Czerny), jehož nechutnost byla katapultovaná do nezměrných výšin. V tom, jak zemřel, by byla nádherná ironie, kdyby to ovšem byly jen jeho halucinace. Fakt, že opravdu zamýšlejí vrátit papa Clarkea (James Tupper) mě spíš naštval.

Jinak mělo ale finále letošní řady Revenge jedno z nejpůsobivějších finále vůbec. Victoria přikurtovaná k posteli v blázinci a zoufale křičící za odcházející Emily, která má na tváři výraz absolutního triumfu, že je to Amanda Clarke... To mělo prostě grády. Nebýt tam té trapnosti s papa Clarkeem, mohlo to být dokonalé finále seriálu. Jak jsem psala výš, nejsem si jistá, že se mi líbí směr, jakým se seriál ubere v další řadě, ale jsem zvědavá a chci to vidět.