18. prosince 2013

Masters of Sex: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


1.01 Masters of Sex - 1.02 Race to Space - 1.03 Standard Deviation - 1.04 Thank You for Coming - 1.05 Catherine - 1.06 Brave New World - 1.07 All Together Now - 1.08 Love and Marriage - 1.09 Involuntary - 1.10 Fallout - 1.11 Phallic Victories - 1.12 Manhigh

zdroj: imdb.com
Masters of Sex měli neuvěřitelně pomalý nástup, aspoň pro mě. U úvodní epizody jsem měla pocit, že je to aspoň jednou tak dlouhé, ale nechala jsem to odležet, dala jsem tomu šanci a následující tři epizody jsem sjela hned za sebou. Zalíbilo se mi to. Je to o sexu, je to dobové a je to dobré. Scénáristé skvěle propojují dobové události s metaforami o sexu a nádherně zapojují vedlejší postavy, není tam snad jediná plochá.

Virginia Johnson (Lizzy Caplan) se rychle katapultovala mezi moje nejoblíbenější ženské postavy. Kvůli Lizzy Caplan jsem původně začala koukat, ale netušila jsem, jak dobrá ve skutečnosti je. Smekám. William Masters (Michael Sheen) je přesně to, co jsem od té postavy čekala, ale zároveň boží. Michael Sheen je skvělý herec, zvládne nádherně zahrát jakoukoliv polohu, ve které Bill během těch dvanácti epizod byl, a celkově není možné nemít ho rád a nesoucítit s ním. Libby Masters (Caitlin Fitzgerald) mi bylo většinu času hrozně líto. Miluje Billa, ale až teď si uvědomuje, jak hrozně jiní ti dva jsou, a cokoliv udělá to nemůže změnit.

Ne ke všem postavám jsem si našla cestu, Ethan Haas (Nicholas D'Agosto) si to u mě pohnojil, když dal Ginny facku, a odmítám mu odpustit. Myslím, že Ginny na to zapomněla až moc rychle. Austin Langham (Teddy Sears) mě taky zrovna neohromil, ale byl dobrý aspoň k tomu, aby udělal Margaret Scully (Allison Janney), do které jsem se zamilovala, aspoň na chvíli šťastnou. Ona a Barton (Beau Bridges) měli vůbec skvělou linku. Dál musím vypíchnout výbornou Jane "My clitoris beat my vagina!" Martin (Heléne Yorke), Lestera (Kevin Christy) a Lillian DePaul (Julianne Nicholson), podle mě jednu z nejzajímavějších postav vůbec.

Jediná výhrada, kterou proti tomu seriálu mám, je ten monstrózni cliffhanger na konci finále, ten se prostě nedělá, když musím čekat další rok na pokračování. Ale všechny nominace jim přeju, pro mě největší překvapení sezóny a nemůžu se dočkat druhé řady.