1. listopadu 2015

Most II (Bron/Broen II)

| Bron/Broen | Bron/Broen II | Bron/Broen III | Bron/Broen IIII |
_______


2.01 Avsnitt/Afsnit 1 - 2.02 Avsnitt/Afsnit 2 - 2.03 Avsnitt/Afsnit 3 - 2.04 Avsnitt/Afsnit 4 - 2.05 Avsnitt/Afsnit 5 - 2.06 Avsnitt/Afsnit 6 - 2.07 Avsnitt/Afsnit 7 - 2.08 Avsnitt/Afsnit 8 - 2.09 Avsnitt/Afsnit 9 - 2.10 Avsnitt/Afsnit 10

zdroj: csfd.cz
Musím přiznat, že druhá řada Mostu se té první propracovaností rozhodně nevyrovnala. Sledovala jsem ji asi v rozpětí dvou týdnů a poslední tři díly už jsem musela sjet najednou, protože jsem zjistila, že si napamatuju, co bylo na začátku, a kdybych to ještě víc natáhla, tak bych snad ani nevěděla, o čem to vlastně bylo. Loni se všechny vedlejší zápletky pěkně spojily do jedné a žádná tam nebyla navíc. Postavy se představovaly souběžně s dějem.

Letos se tam vyskytovaly zápletky, které sloužily akorát k tomu, aby nastavily finální cliffhanger nebo vrhly trochu světa na minulost Sagy Norén (Sofia Helin), která byla popravdě zajímavější, když nebyla specifikovaná. Celá linie s jejím vztahem byla taky podle mě zbytečná, nepřinesla o ní nic nového, nikam ji neposunula a akorát to tatahovala. Dalo se čekat, že Martin Rohde (Kim Bodnia) se jen tak nepřenese přes události první řady, ale nejsem si jistá, jestli jeho závěrečný čin nebyl tak trochu úplně proti jakémukoliv jeho vývoji během celé druhé řady. Kolem a kolem mi to přišlo trochu laciné, čistě na efekt, ale stejně jsem hodně zvědavá, jak z toho hodlají vybruslit.

Ta komplexnost příběhu s vedlejšími liniemi, která fungovala v minulé řadě, byla tady hnaná až moc do detailu. Těch postav, které tam byly vlastně okrajově a nebyly nijak zvlášť propojené s dějem na to, kolik se jim věnovalo času, tam bylo víc než bylo potřeba. Líbily se mi posily, především Pernille (Vickie Bak Laursen) - fakt mě dostalo, jak chudák dopadla, zacloumalo to se mnou víc než těch posledních pár minut. Postava Viktorie Nordgren (Tova Magnusson) byla hodně zajímavá, klidně mohla mít víc prostoru.

Kolem a kolem druhá řada prostě není tak zajímavá a scénáristicky působivá jako první, ale pořád to bylo dobré a musím se držet, abych si nepřečetla, o čem je třetí, zatímco čekám na dabing.