4. června 2016

Most III (Bron/Broen III)

| Bron/Broen | Bron/Broen II | Bron/Broen III | Bron/Broen IIII |
_______


3.01 Avsnitt/Afsnit 1 - 3.02 Avsnitt/Afsnit 2 - 3.03 Avsnitt/Afsnit 3 - 3.04 Avsnitt/Afsnit 4 - 3.05 Avsnitt/Afsnit 5 - 3.06 Avsnitt/Afsnit 6 - 3.07 Avsnitt/Afsnit 7 - 3.08 Avsnitt/Afsnit 8 - 3.09 Avsnitt/Afsnit 9 - 3.10 Avsnitt/Afsnit 10

zdroj: sinemalar.com
Byla jsem hodně zvědavá, jak budou pracovat se situací po druhé řadě - s Martinem (Kim Bodnia) zatčeným za vraždu, kterou spáchal, a Sagou (Sofia Helin) jako tou, která ho usvědčila. Napůl jsem čekala, že Martina osvobodí, ale překvapili mě, že šel skutečně sedět. Neobjevil se ani jednou a místo něj na scénu přišel Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) - napřed jsem ohledně něj byla zmatená, ale pak se ukázalo, jak to s ním je, a na konci mi ho bylo hodně líto. Doufám, že ve čtvrté řadě (která by měla být poslední) se mu budou pořádně věnovat a najdou jeho holčičky.

Jinak zůstali víceméně všichni známí s výjimkou Martinovy rodiny. Hans Petterson (Dag Malmberg) byl pořád Sázin přístav. Potěšili mě, že ho dali dohromady s Lillian (Sarah Boberg) - to párování mě samotnou nenapadlo, ale vlastně dávalo smysl. Docela mě šokovalo, když ho zabili, a vlastně mi bylo nejvíc líto Ságy, protože Lillian je sociálně vybavená na to, aby tu ztrátu zvládla, Sága sotva. Upřímně nevím, jak se cítit ohledně té zápletky se Sázinou matkou (Ann Petrén) - kdyby tam jen byla, dobře, ale celé to navléknutí vlastní smrti jako vraždy Sázinou rukou... Trochu se bojím, že celá série bude končit tím, že Sága skončí za mřížemi stejně jako Martin. Ohledně Linn Björkman (Maria Kulle) pořád úplně nevím, co si myslet.

Co se týče zápletky mimo toto všechno, líbila se mi. Opět to byla osobně motivovaná extravaganza, to miluju, a tentokrát tam upřímně nebyl jediný aktér, který by mi přišel sympatický - tak důkladně temné to tentokrát bylo. Freddie Holst (Nicolas Bro) byl hrozně nesympatický a chvílemi děsivý, názory jeho ženy Lise (Sonja Richter) byly odpudivé. Opravdu mě ale zaujala postava Anniky Melander (Louise Peterhoff), ta byla nádherně šáhlá. S rozuzlením zápletky jsem byla spokojená, podle mě o moc povedenější než druhá řada.

Všechny dojmy i obavy jsem popsala výš, nezbývá než doufat, že bude čtvrtá řada co nejdřív.