4. června 2016

Gotham: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 |
_______


Rise of the Villains
2.01 Damned If You Do... - 2.02 Knock, Knock - 2.03 The Last Laugh - 2.04 Strike Force - 2.05 Scarification - 2.06 By Fire - 2.07 Mommy's Little Monster - 2.08 Tonight's the Night - 2.09 A Bitter Pill to Swallow - 2.10 The Son of Gotham - 2.11 Worse Than a Crime

zdroj: imdb.com
U Gothamu mě nepřestává překvapovat, že mě to fakt baví. Přiznám se, že rozdělení druhé série do dvou částí mě úplně nepotěšilo. Sice podle mě napomohlo tomu, aby zápletka držela lépe pohromadě a mělo to větší spád, ale úplně to zlikvidovalo mou schopnost pamatovat si, kdy se co stalo. Pokusím se ale svoje dojmy dát nějak čitelně dohromady.

Celá první polovina série byla řízená zápletkou s Theem Galavanem (James Frain), jeho touhou pomocí nějakého kultu zabít Bruce Waynea (David Mazouz) a jeho soubojem s Penguinem (Robin Lord Taylor). Ta zápletka se zabitím Brucea mě nebavila, ale všechno kolem toho - Tabitha (Jessica Lucas), její poměr s Barbarou (Erin Richards) - která mě začala bavit, až když byla úplně šílená - a armáda vraždících magorů byla dobrá.

Největší silnou stránkou celého seriálu ale byl a vždycky bude Jim Gordon (Ben McKenzie) a jeho proměna z rovného, až záporně kladného policisty v člověka, který nakonec dělá, co může, aby to zarazil. Stává se z něj něco, proti čemu sám bojoval, a průběhu ztrácí skoro všechno, co měl. Taky se mi hodně líbila proměna Eda Nygmy (Cory Michael Smith) na totálního magora, funguje pro mě. Jinak si z první poloviny už moc nevybavuju, abych pravdu řekla.

Wrath of the Villains
2.12 Mr. Freeze - 2.13 A Dead Man Feels No Cold - 2.14 This Ball of Mud and Meanness - 2.15 Mad Grey Dawn - 2.16 Prisoners - 2.17 Into the Woods - 2.18 Pinewood - 2.19 Azrael - 2.20 Unleashed - 2.21 A Legion of Horribles - 2.22 Transference

zdroj: imdb.com
Z druhé poloviny druhé řady jsem popravdě trochu rozpačitá. Na jednou stranu se mi hrozně nelíbí všechno to oživování - Galavan ještě šel, protože byl definitivně znovu zabitý raketometem, což byla boží scéna, která mě rozsekala - ale s Fish (Jada Pinkett Smith) mě naštvali. Nemám ji ráda, je trapná, přepálená a fakt, že tam bude smrdět patrně celou třetí řadu (a ještě s nějakými superschopnostmi) mě dopředu znechucuje. Plus, odhalení, že Hugo Strange (B. D. Wong) je jen figurkou ve hře nějaké tajné konspirace mě taky dvakrát nepotěšil. A do třetice, odchod Lee (Morena Baccarin) a její potrat mě vyloženě naštvaly.

Gordonovi to ale na hraně zákona nesmírně slušelo. Hodně mě překvapili a potěšili s Penguinovým intermezzem v normálním životě a jeho veselou rodinkou. Elijah Van Dahl (mluvící Paul Reubens) vypadal jako někdo, kdo by mohlo Penguina zplodit, Melinda Clarke (Grace Van Dahl) byla úžasně ďábelská a celkově, tahle verze Popelky proměněná v Tita stála za to. Finále by do třetí řady přece jen mohlo slibovat něco trochu zajímavějšího než jen Fish.

Fakt, že existuje způsob, jak oživit mrtvé, seriálu vždycky ubere trochu napětí, a Fish je podle mě zápletkově úplně vyčerpaná, takže jsem zvědavá, co nám v nové sezóně naservírují.