7. června 2017

Gotham: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 |
_______

I finally understand Gotham. It's a place where the strongest and most cunning rule, where the cost of survival is paid for by others and everyone feels alone.


Mad City
3.01 Better to Reign in Hell... - 3.02 Burn the Witch - 3.03 Look Into My Eyes - 3.04 New Day Rising - 3.05 Anything for You - 3.06 Follow the White Rabbit - 3.07 Red Queen - 3.08 Blood Rush - 3.09 The Executioner - 3.10 Time Bomb - 3.11 Beware the Green-Eyed Monster - 3.12 Ghosts - 3.13 Smile Like You Mean It - 3.14 The Gentle Art of Making Enemies

zdroj: imdb.com
Ani popravdě nevím, jestli jsem měla radost nebo byla zklamaná, že je třetí řada opět rozdělená na dvě části. Napřed jsem z této metody nebyla tak odvařená, ale pak jsem zjistila, že jsou epizody líp vygradované, když běží kratší trať, a líp se mi pamatuje, co všechno se stalo, takže jsem vlastně asi ráda, že se k tomu vrací. Mad City se točil především kolem Court of Owls, o kterých jsem tak nějak nevěděla, co si myslet. Chvíli se zdálo, že velkou roli bude hrát i Tetch (Benedict Samuel), ale nakonec to byl spíš jeho virus než on, který způsobil Barnesovu (Michael Chiklis) proměnu v šílence. Přiznám se, že jsem si hodně užívala Penguinovu (Robin Lord Taylor) "romanci" s Nygmou (Cory Michael Smith) a celkově jeho kariéru starosty. Potěšili mě s krátkodobým obživnutím Jeromea Valesky (Cameron Monaghan), Smile Like You Mean It a The Gentle Art of Making Enemies byly celkově hodně dobré epizody.

Na chvilku přibyla Valerie Vale (Jamie Chung), ale nezdržela se dlouho. Fish (Jada Pinkett Smith) naštěstí taky ne, byť mě Penguin nesmírně vytočil, když ji nezabil. Trochu mě naštvali s Ivy Pepper (Maggie Geha) - Poison Ivy mám hodně ráda, ale tady byla hrozně upozaděná. Líbilo by se mi, kdyby měla víc prostoru místo vyčpělé Barbary (Erin Richards) nebo Fish, ale zatím jsem neměla štěstí.

Potěšil James Remar (Frank Gordon, The Gentle Art of Making Enemies). Celkově ale musím říct, že narozdíl od druhé řady neměla nebyla třetí zdaleka tak dobře rozdělená, skoro všechno zůstalo prozatím vyřešené, ale ne uzavřené. Popravdě to nebylo moc uspokojivé.

Heroes Rise
3.15 How the Riddler Got His Name - 3.16 These Delicate and Dark Obsessions - 3.17 The Primal Riddle - 3.18 Light the Wick - 3.19 All Will Be Judged - 3.20 Pretty Hate Machine - 3.21 Destiny Calling - 3.22 Heavydirtysoul

zdroj: screencrush.com
Nikoho asi nepřekvapilo, že Penguin The Gentle Art of Making Enemies přežil. Chvíli jsem měla naději s Ivy, ale zase ji nakonec zahráli do autu. Neskutečně slizký Hugo Strange (BD Wong) se vrátil, fakt mě z něj lechtá žaludek. Udělali mi ale obrovskou radost, že v Destiny Calling konečně zlikvidovali Fish a v Heavydirtysoul Barbaru. Doufám, že ani jedna z nich se nevrátí. Líbilo se mi, kam až dospěla linie Lee (Morena Baccarin). První polovinu série si dost dala, docela to i dávalo smysl a bylo to skvěle zahrané. Fakt mě bavila. Celkově i to, že Court of Owls propojili s Tetchovým virusem, byl dobrý nápad, protože to pěkně sloučili dohromady, v Pretty Hate Machine úžasně všechno vyvrcholilo a Destiny Calling s Heavydirtysoul to pěkně uzavřelo. Co mě nebavilo byla celá linie s Bruceem (David Mazouz), jeho dvojníkem a jeho vymýváním mozku mi popravdě nemohla být víc ukradená. Docela se mi líbilo, jak to všechno vykulminovalo v Pretty Hate Machine, ale do té doby to byla zívačka.

Musím přemýšlet nad tím, co to všechno znamená pro Jima (Ben McKenzie) - ve chvíli, kdy nejen, že už definitivně nemá šanci na život s Lee, ale ani s nikým jiným, musí být všechno, co udělal až do tého chvíle, neuvěřitelná bolest. Mrzelo mě, že Nygmu při jeho inteligenci zredukovali jen na někoho, koho zajímá jen Penguinova smrt, takže tam jsem byla ve finále trochu zklamaná. Penguin mě ale baví, vždycky bavil, takže tam jsem měla radost. Mám tak nějak názor na osud každé z postav, ale je jich tam tolik, že bych tu byla až do rána.

Myslím, že i přestože skončila 3. sezóna si seriál pořád drží úroveň. Je fakt, že je pro mě často tím množstvím postav trochu přehlcující, ale už jsem si zvykla. Neumím to pořádně sesumírovat, ale dost často se na novou epizodu těším a tím, jak to pročistili, opravdu doufám ve 4. řadu. Ale i kdyby nebyla, Heavydirtysoul by bylo důstojným ukončením seriálu.