16. dubna 2017

Community: Season 3 & 4

| Season 1 & 2 | Season 3 & 4 | Season 5 & 6 |


Season 3
3.01 Biology 101 - 3.02 Geography of Global Conflict - 3.03 Remedial Chaos Theory - 3.04 Competitive Ecology - 3.05 Horror Fiction in Seven Spooky Steps - 3.06 Advanced Gay - 3.07 Studies in Modern Movement - 3.08 Documentary Filmmaking: Redux - 3.09 Foosball and Nocturnal Vigilantism - 3.10 Regional Holiday Music - 3.11 Contemporary Impressionists - 3.12 Urban Matrimony and the Sandwich Arts - 3.3 Digital Exploration of Interior Design - 3.14 Pillows and Blankets - 3.15 Origins of Vampire Mythology - 3.16 Virtual Systems Analysis - 3.17 Basic Lupine Urology - 3.18 ourse Listing Unavailable - 3.19 Curriculum Unavailable - 3.20 Digital Estate Planning - 3.21 The First Chang Dynasty - 3.22 Introduction to Finality

zdroj: imdb.com
Na přechodu z druhé do třetí řady se nic moc nezměnilo (především protože jsem se mezi nimi ani pořádně nenadechla), každopádně musím říct, že se čím dál víc dostávám do toho rozvíjení vztahu mezi Annie (Alison Brie) a Jeffem (Joel McHale), byť si pořád myslím, že si ji Jeff nezaslouží a ona je moc naivní na to, aby ho zvládla. Abed (Danny Pudi) je pořád moje nejoblíbenější postava, baví mě jeho neexistující mimika a skvělá gestika, a samozřejmě bromance s Troyem (Donald Glover), která je pořád stejně silná. Na Shirley (Yvette Nicole Brown) a Piercee (Chevy Chase) jsem moc nezměnila názor, ale chvílemi mi trochu začala lézt na nervy Britta (Gillian Jacobs), což mě překvapuje, protože jsem ji na začátku milovala. S Changem (Ken Jeong) začínají zacházet do neskutečných krajností a hrozně ráda bych tam měla víc děkana Peltona (Jim Rash). Vím, že je to vedlejší postava, ale docela dost mě bere jeho crush na Jeffa a drag oblečky. (Poměrně dobře poznáte, že seriál neměl ideální sledovanost, když je slash porna málo a je nedopsané.)

Z dalších postav mě bavil proděkan Laybourne (John Goodman), jeho škola opravářů klimatizací a pronásledování "vyvoleného" Troye. Celá ta zápletka byla podle mě dost povedená a uspokojivě ukončená. Co se týče epizod, musím vypíchnout Geography of Global Conflict, protože Britta vs. Chang; Remedial Chaos Theory, protože ten koncept je naprosto super; Studies in Modern Movement, protože Jeff, děkan a Kiss from a Rose; Documentary Filmmaking: Redux, protože šílený děkan; Virtual Systems Analysis, protože tyto Abedovy psychoepizody miluji; Basic Lupine Urology byla výborná parodie na Zákon a pořádek; a Introduction to Finality, protože to překvapivě uspokojivě ukončili. Z guest stars bych vypíchla Tarana Killama (Mr. Rad, Regional Holiday Music).

Přiznám se, že z těch posledních asi čtyř epizod, kdy je stujidní skupina vyloučená a Chang má z kampusu diktaturu, jsem byla trochu rozpačitá, ale jak jsem psala výš, ukončili to překvapivě uspokojivě, tak jim to odpustím. Tentokrát jsem si mezi sezonami trochu oddechla, tak jsem zvědavá na čtvrtou.

Season 4
4.01 History 101 - 4.02 Paranormal Parentage - 4.03 Conventions of Space and Time - 4.04 Alternative History of the German Invasion - 4.05 Cooperative Escapism in Familial Relations - 4.06 Advanced Documentary Filmmaking - 4.07 Economics of Marine Biology - 4.08 Herstory of Dance - 4.09 Intro to Felt Surrogacy - 4.10 Intro to Knots - 4.11 Basic Human Anatomy - 4.12 Heroic Origins - 4.13 Advanced Introduction to Finality

zdroj: photobucket.com
Čtvrtá sezóna byla atmosférou jiná. Možná to bylo záměrné - koneckonců to měl být poslední rok studijní skupiny na Greendale. Nebo možná jim začal trochu docházet dech, těžko říct. Každopádně mi přišlo, že to sem tam vázlo. Ta záležitost s Changnezií se táhla hrozně dlouho na to, jaká to byla ptákovina i na poměry Community, a překvapivě mi ke konci trochu chyběl Pierce, když jeho přítomnost začala řídnout. Sice ho nemám ráda, ale ta dynamika bez něj není úplně ono. Taky se mi zdálo, že ve spoustě případů mohlo být víc Troye a Abeda, přece jen je to moje oblíbená bromance. Troy/Britta mě nechávalo poměrně chladnou - když se ukázalo, že spolu randí, nebylo žádné "konečně!" a když se rozešli, tak mi to bylo taky jedno. Podle mě neměli moc chemii. Pořád se mi líbí Annie/Jeff, ale nečekám, že se někdy něco stane, a Jeff/děkan, ale to je úplně zabité.

Z epizod musím vypíchnout History 101, protože Jeff, děkan a tango (bohužel jsem nenašla video); Intro to Felt Surrogacy, protože mám ráda, když změní formát, a maňásci byli super (hlavně děkan a maňásek Jeff); Heroic Origins nezmiňuji úplně v dobrém - mátlo mě a myslím, že nebylo nutné studijní skupinu i nadále propojovat; a u Advanced Introduction to Finality jsem si nebyla jistá, jestli se mi líbí, že "nejtemnější linii" tolik zmiňují, ale bylo vlastně fajn, že nechali Jeffa projít tím, čím Abed prochází normálně. Co se týče guest stars, určitě musím zmínit Malcolma McDowella (profesor Cornwallis, Intro to Knots) a Natashu Leggero (Mysti, Heroic Origins).

Trochu jsem si četla spoilery, takže i vzhledem ke konci této sezóny mám tušení, že mě čeká nová éra, a nevím, jestli se mi bude líbit. Ale rozhodně to dokoukám.