17. dubna 2017

The Good Fight: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 | Season 6 |
_______


1.01 Inauguration - 1.02 First Week - 1.03 The Schtup List - 1.04 Henceforth Known as Property - 1.05 Stoppable: Requiem for an Airdate - 1.06 Social Media and Its Discontents - 1.07 Not So Grand Jury - 1.08 Reddick v Boseman - 1.09 Self Condemned - 1.10 Chaos

zdroj: imdb.com
Původně jsem se ke The Good Wife nechtěla vůbec vracet, protože poslední dvě řady už za moc nestály a zkazily mi chuť. Chtěla jsem to nechat ležet, ale když jsem viděla, že jsou venku první dvě epizody The Good Fight, nemohla jsem si pomoct a musela jsem se zaskočit podívat, jak se má moje milovaná Diane Lockhart (Christine Baranski). Hned v první epizodě mě potěšili milou vzpomínkou, to vedlo ke druhé epizodě a už mě měli. Nevěřila jsem, že Kingové budou pořád psát dobře, ale čerstvý začátek jim prospěl. Líbí se mi, že se vrací soudci i právníci z původního seriálu, ale spin-off je natolik nezávislý, aby mu to neuškodilo a bylo to koukatelné pro lidi, co neznají The Good Wife. (A um, s jakým se vyhýbají odhalení dalšího osudu Alicii (Julianna Margulies), prostě nejde neocenit.)

Z původní série je kromě Diane součástí obsazení Lucca Quinn (Cush Jumbo), za kterou jsem hodně ráda, protože v původním seriálu byla víceméně jenom plot device a tady měla dost prostoru. K mému ne úplně velkému nadšení se vrátila i Marissa Gold (Sarah Steele) jako jedna z hlavních postav, ale překvapila mě. Když jí dali vlastní agendu, její postava byla najednou o dost snesitelnější a vlastně mě i bavila. Co se týče nových postav, na prvním místě je rozhodně Maia Rindell (Rose Leslie), která se ocitla v opravdu nezáviděníhodné situaci. Za zmínku rozhodně stojí Adrian Boseman (Delroy Lindo), který neuhne naprosto před ničím; Barbara Kolstad (Erica Tazel), kterou zatím charakterizuje jenom móda osmdesátých let a žárlivost na Diane; a Colin Morrello (Justin Bartha), kterého miluji s Luccou i bez, ale radši bych je viděla spolu.

Byla jsem ráda, že se objevil Kurt McVeigh (Gary Cole), byť mi s Diane zlomili srdce. Nevím, co přesně se stalo, ale doufám, že konec znamená, že se usmířili. Všechny epizody charakterizoval skandál Maiiných rodičů, se kterým mě na konci nehorázně vytočili. Ani na chvíli jsem nevěřila, že je Maiin otec (Paul Guilfoyle) nevinný, ale že je taková svině, která hodí přes palubu vlastní dceru jenom aby nemusel jít sedět za věci, které spáchal, to jsem upřímně nečekala. Ať už se řešil přímo skandál nebo ho Mike Kresteva (Matthew Perry) zneužíval, aby dosáhl svého (a dostal pěkně na hřbet od Elsbeth Tascioni (Carrie Preston)), všechno to bylo propletené a víceméně nebyla žádná vata, což kvituji s povděkem.

Ze všech dalších starých známých, kteří tam nebyli úplně pořád, hodně potěšili už zmínění Elsbeth Tascioni a hovado Mike Kresteva, dále Colin Sweeney (Dylan Baker), David Lee (Zach Grenier) a můj milovaný soudce Abernathy (Denis O'Hare). Z nových vracejících se postav musím vypíchnout Felixe Staplese (John Cameron Mitchell), ze kterého je na blití, ale fascinuje mě. Z guest stars mě kromě zmíněných potěšila Jane Lynch (Madeline Starkey, Self Condemned).

Už teď je potvrzená druhá řada, na kterou se pro cliffhangeru této hodně těším. Celkově jsem spokojená.