2. dubna 2017

Sleepy Hollow: Season 4

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


4.01 Columbia - 4.02 In Plain Sight - 4.03 Heads of State - 4.04 The People v. Ichabod Crane - 4.05 Blood from a Stone - 4.06 Homecoming - 4.07 Loco Parentis - 4.08 Sick Burn - 4.09 Child's Play - 4.10 Insatiable - 4.11 The Way of the Gun - 4.12 Tomorrow - 4.13 Freedom

zdroj: seriestv.biz
Na konci třetí série jsem psala, že do čtvrté půjdu čistě ze zvědavosti, a tak se taky stalo. Ráda bych předeslala, že mě to překvapivě chytilo - formát třinácti epizod tomu slušel, měli to dobře nadávkované a vygradové, Malcolm Dreyfuss (Jeremy Davies) se po řeži minulé řady jevil jako dostatečně nebezpečný protivník a dokonce mi to přišlo i napínavé. Nové postavy ale spíš jenom zalepovaly místo než aby mě bavily samy o sobě, Abbie (Nicole Beharie) mi hodně chyběla a kouzlo Svědků se relativně vytratilo. Ale jak říkám, vypravěčsky mi tato řada přišla lepší než minulá.

Ichabod Crane (Tom Mison) je pořád moje zlatíčko a jediné dobré, co smrt Abbie přinesla, bylo těch pár krásných scén s Jenny (Lyndie Greenwood), které fakt ukázaly hloubku jejich přátelství. Ti dva jsou moje oblíbená bromance. Diana Thomas (Janina Gavankar) mi přišla až křečovitě jako Abbie, což byl problém, protože jsem ji nedokázala vidět jinak než jako její nedostatečnou náhradu. Ale příjemně mě překvapilo, že Svědek nebyla ona, ale její malá dcera Molly (Oona Yaffe), to byl super zvrat. Jake (Jerry MacKinnon), Alex (Rachel Melvin) a jejich propukající romance mi byla upřímně ukradená.

Ke konci mě potěšili Larou (Seychelle Gabriel) - tedy Molly z budoucnosti. A hlavně se mi líbilo, že úděl Svědka tak převezme dospělý člověk a Molly může zůstat děckem. Z dalších postav stojí za zmínku Jobe (Kamar de los Reyes), dobře se mi na něj koukalo, a trochu jsem se vyděsila, když se vrátil Henry Parrish (John Noble), ale nakonec ho tam zapracovali poměrně hezky, byť se mi nelíbilo to neurčité ukončení.

Z epizod se mi nechce vypíchávat žádná čistě protože jsem to sledovala silně rekreačně a musela bych si pročíst všechny anotace, abych si vzpomněla, která mě bavila víc a která míň, a to se mi nechce. Navíc tam ani nebylo moc vaty, takže je těžké stavět jednu epizodu nad druhou, měli to krásně plynulé. A líbil se mi konec - uzavřeli všechno, co bylo potřeba uzavřít a podle všeho točili finále seriálu (byť nevím, že už by to bylo oficiálně odstřelené), které se jim povedlo.

Každopádně toto byla moje poslední sezóna - překvapivě ne špatná, ale taky to nebylo to Sleepy Hollow, do kterého jsem se zamilovala.

EDIT 10/05/17: Zrušeno.