21. ledna 2014

Sleepy Hollow: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

War isn't coming to Sleepy Hollow. It's been here waiting, all along.
And now it begins.



1.01 Sleepy Hollow - 1.02 Blood Moon - 1.03 For the Triumph of Evil - 1.04 The Lesser Key of Solomon - 1.05 John Doe - 1.06 The Sin Eater - 1.07 The Midnight Ride - 1.08 Necromancer - 1.09 Sanctuary - 1.10 The Golem - 1.11 The Vessel - 1.12 The Indispensable Man - 1.13 Bad Blood

zdroj: imdb.com
Od Sleepy Hollow jsem moc nečekala, byla jsem prostě zvědavá jako fanda Burtonovy verze. Napřed mě prostě bavil bezhlavý jezdec s automatickou zbraní a voják z války o nezávislost v moderní Americe, ale nakonec mě hodně chytil i příběh. Celá první sezóna byla perfektně rozplánovaná. Příběh se posunoval dopředu a když už potřebovali vatu, vždycky to nějak spojili s hlavním příběhem tak, že ani epizoda nebyla zbytečná. Doufám, že i druhá sezóna bude perfektně nabušená.

Ichabod Crane (Tom Mison) je skvěle napsaná postava, perfektně vyvážili tu komedii, co v tom je (Ichabod vs. moderní technika jsou skvělé skeče) spolu s tím hororem probudit se o dvě století později a zjistit, že všechno je jinak, svět čelí velké hrozbě, jeho žena je čarodějka v Očistci, má syna, kterého nikdy neviděl a jemuž zastavili srdce.

Na Abbie Mills (Nicole Beharie) jsem si zvykala delší dobu, ze začátku mi byla protivná, ale pak se konečně ukázalo, že je to žena činu a začala se mi fakt líbit, je dost badass. Jenny Mills (Lyndie Greenwood) se mi líbila od začátku, klidně mohla být víc a vůbec bych se nezlobila, kdyby ve druhé řadě patřila mezi hlavní postavy. Katrina Crane (Katia Winter) mě nebavila na začátku a ani bavit nezačala, tak nějak mi zavazí. A to ani nejsem Ichabbie fanda.

Příjemně mě překvapil Orlando Jones, mám ho zafixovaného jako Harryho, ale vážná role mu fakt sedne a odvádí skvělou práci. Stejně tak John Cho, jeho Andyho mi bylo hrozně líto. Henry Parrish (John Noble) byl hrozně zajímavá role - napřed jsem mu nezáviděla jeho úděl, ale pak mě dostalo, kdy se ukázalo, že je druhý jezdec a ještě ke všemu Ichabodův a Katrinin syn. Skoro mi bylo až líto, že je to záporák. Potěšili James Frain (Rutledge, The Sin Eater), Craig Parker (Tarleton, The Sin Eater) a Victor Garber (otec Crane, Bad Blood).

Jak jsem psala na začátku, Sleepy Hollow mě fakt překvapila, podle mě nejpovedenější novinka sezóny. Těším se na druhou řadu - ne, potřebuji druhou řadu, protože ten cliffhanger je neuvěřitelný! Wow.