25. listopadu 2018

Crazy Ex-Girlfriend: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

“Be happy.” Such a good tip. So helpful.


1.01 Josh Just Happens to Live Here! - 1.02 Josh's Girlfriend Is Really Cool! - 1.03 I Hope Josh Comes to My Party! - 1.04 I'm Going on a Date with Josh's Friend! - 1.05 Josh and I Are Good People! - 1.06 My First Thanksgiving with Josh! - 1.07 I'm So Happy that Josh Is So Happy! - 1.08 My Mom, Greg's Mom and Josh's Sweet Dance Moves! - 1.09 I'm Going to the Beach with Josh and His Friends! - 1.10 I'm Back at Camp with Josh! - 1.11 That Text Was Not Meant for Josh! - 1.12 Josh and I Work on a Case! - 1.13 Josh and I Go to Los Angeles! - 1.14 Josh Is Going to Hawaii! - 1.15 Josh Has No Idea Where I Am! - 1.16 Josh's Sister Is Getting Married! - 1.17 Why Is Josh in a Bad Mood? - 1.18 Paula Needs to Get Over Josh!

zdroj: imdb.com
To jsem přesně já - odhodlat se k nasledování seriálu, kolem kterého už dlouho kroužím, právě ve chvíli, kdy dojíždí jeho poslední řada. Tušila jsem, že se mi Crazy Ex-Girlfriend bude líbit, donesla se ke mně kladná hodnocení toho, jak seriál přistupuje k psychickému zdraví a původům sebedestruktivního chování, které je snadné označit nelichotivým přídomkem a odsoudit, aby si to člověk zjednodušil a nemusel se snažit nikoho pochopit. Neskutečně vtipné, trefné a často drzé písně mi navíc zaplňují tu díru po Galavantovi, což jsem si nemyslela, že je možné.

Rachel Bloom (Rebecca Bunch) je bohyně. Rebečiny stavy úzkosti jsou mi hrozně povědomé a úplně ji chápu, přesto jsem většinu epizod měla chuť téměř bít hlavou do stolu pokaždé, když jsem prostě věděla, že se rozhodne špatně. Co na tom seriálu ale miluju, jsou právě tyto momenty - Rebecca tak, jak je vystavená, prakticky nemůže jinak, než si vždycky vybrat tu jednodušší, kratší cestu ke štěstí bez ohledu na to, jak bizarní nebo toxická je, a tím pádem to musí ztroskotat. Vincent Rodriguez III (Josh Chan) se umí neskutečně hýbat, ale Josh mě moc nebaví především protože podle mě s Rebeccou nemá žádnou chemii. Nevím, jestli je to tím, že mám pocit, že Rebecca za city k němu převléká úplně jiné psychické problémy, nebo tím, že ten vztah mezi nimi nevyhnutelně nebude fungovat, ale nevěřím tomu a mám zatěžko jim fandit. Jejich interakce jsou pro mě paradoxně nejslabší momenty seriálu.

S kým má Rebecca ale chemii je Valencia (Gabrielle Ruiz). Nemůžu si pomoct, ale celou řadu jsem měla největší radost z jejich přátelských interakcí a upřímně doufám, že v dalších řadách se obě spřátelí, protože mě fakt baví je sledovat. Taky to podle mě funguje s Gregem (Santino Fontana), což mě vytáčí, protože ten chlap je absolutně toxický typ člověka, který si svoje komplexy zásadně léčí přes ostatní a sám sebe vidí jako oběť. Darryl (Pete Gardner) je dobré komické pozadí, Heather (Vella Lovell) bych si přála trochu víc a White Josh (David Hull) mě baví vztahem s Darrylem a svou normálností.

Pro Paulu (Donna Lynne Champlin) jsem si musela nechat samostatný odstavec. Ze začátku mi přišla její dramatická persona jako skvělý protějšek pro Rebeccu, ale když jsem pak ke konci sezóny sledovala, jak se Rebecca pokouší vymanit z té své posedlosti a začít adresovat svoje traumata, jenom aby ji Paula pokaždé strhla zpátky a ještě to komentovala slovy "nepotřebuješ cvokaře, potřebuješ Joshe", začala jsem ji fakt nesnášet. Je enabler, který je pro Rebeccu ještě horší než vzteklý a uzavřený Greg, a doufám, že v budoucnu na to někdo poukáže.

Pro mladou Rebeccu (Ava Acres) vybrali úžasně otravnou herečku; potěšili B.J. Novak (Josh and I Go to Los Angeles!) a Amber Riley (Josh Has No Idea Where I Am!). Z epizod bych vypíchla That Text Was Not Meant for Josh!, tam jsem byla fakt napjatá, ale bavily mě všechny epizody (a není to úplně ten typ seriálu, kde by se to daly dobře vypichovat). Ze songů musím rozhodně zmínit The Sexy Getting Ready Song, Feeling Kinda Naughty, I Give Good Parent, Sexy French Depression, Put Yourself First, Textmergency, You Stupid Bitch, JAP Battle, The Villain in My Own Story, Heavy Boobs a Oh My God I Think I Like You.

Tentokrát jsem to zvládla napsat dřív, než jsem rozkoukala druhou řadu, a už se na ni hodně těším!