28. listopadu 2018

Crazy Ex-Girlfriend: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

Was I sick the day in school they taught you how to be a normal person? It just feels like there's something fundamental I'm missing out on. Like, is there an instruction manual? It just feels like everyone is in this cabal of normal people, and they're all laughing at me like I'm the jester in my own Truman Show. Just tell me what the secret is.


2.01 Where Is Josh's Friend? - 2.02 When Will Josh See How Cool I Am? - 2.03 All Signs Point to Josh... Or Is It Josh’s Friend? - 2.04 When Will Josh and His Friend Leave Me Alone? - 2.05 Why Is Josh's Ex-Girlfriend Eating Carbs? - 2.06 Who Needs Josh When You Have a Girl Group? - 2.07 Who's the Cool Girl Josh Is Dating? - 2.08 Who Is Josh's Soup Fairy? - 2.09 When Do I Get to Spend Time with Josh? - 2.10 Will Scarsdale Like Josh's Shayna Punim? - 2.11 Josh Is the Man of My Dreams, Right? - 2.12 Is Josh Free in Two Weeks? - 2.13 Can Josh Take a Leap of Faith?

zdroj: imdb.com
Byla jsem si celkem dost jistá, že druhá řada bude prakticky jenom reagovat na konec první, protože ve finále se stalo hodně věcí a téměř všechno se vyvinulo jinak, než jsem čekala. Dopředu můžu říct, že druhá řada mi přišla lepší než první, postavy se posunovaly, většinou dokonce i nějak vyvíjely, a mělo to spád, třináct epizod tomu slušelo mnohem víc než těch osmnáct. Konec jsem měla bohužel vyspoilerovaný - už je to venku nějakou dobu a při lovení informací se člověk nevyhne těm, které ještě nepototřebuje - ale stejně jsem byla překvapená provedením a úplným závěrem.

Začnu tím, co mě pálilo nejvíc - Greg (Santino Fontana) udělal 180°, šel do sebe, adresoval svoje problémy a konečně se rozhodl odstranit se z prostředí, které pro něj bylo toxické, což bohužel znamenalo nechat za sebou i Rebeccu (Rachel Bloom). Byla jsem fakt smutná, když odešel a ještě tak zkraje sezóny, ti dva měli opravdu neskutečnu chemii a byť souhlasím, že to byla katastrofa, stejně jsem jim zase začala fandit. Mají jediné štěstí, že Nathaniel (Scott Michael Foster), který naprosto očividně přišel jen, aby Grega nahradil, je kus, a s Rebeccou má podle mě taky chemii. Plus se mi fakt líbí, že tentokát má poruchu stravování mužská postava, a doufám, že to budou v budoucnu adresovat.

Rebecca sama mi lámala srdce; ty záblesky, že by snad konečně mohla pochopit, že cesta ven vede jen přes terapii a instrospekci, byly k divákovi mimořádně kruté, protože jí nakonec zase nic nedošlo. Krůčky dopředu tam ale jsou a pořád ji mám ráda. Josh (Vincent Rodriguez III) už mě nebaví. Nevím, jestli to bylo těmi spoilery, ale jemu a Rebecce se nedalo fandit a byť měl i vlastní linku, nechytil mě. Nevím, proč se do něj nemůžu dostat. S Paulou (Donna Lynne Champlin) taky otočili o 180° a miluju je za to. Teď teprve mám pocit, že je Rebecce dobrou přítelkyní a že má na ni sem tam dobrý vliv.

Moje největší přání bylo, aby se Rebecca spřátelila s Valencií (Gabrielle Ruiz), což se mi splnilo. Líbilo se mi, jak se Valencia postavila k celé té Rebecca / Josh záležitosti a myslím, že našla svoje poslání. Heather (Vella Lovell) měla pár hezkých kousků, ale pořád čekám na nějakou velkou zápletku. Darryl (Pete Gardner) a White Josh (David Hull) jsou takové "feel good pozadí". Nejvíc si po druhé řadě asi přeju, aby se doktorka Akopian (Michael Hyatt) stala jednou z hlavních postav (její číslo ve Will Scarsdale Like Josh's Shayna Punim? bylo boží), protože to bude znamenat, že Rebecca konečně začne adresovat svoje problémy. Třeba se mi to splní jako s Valencií.

Tuhle sezónu jsem konečně docenila, co pro vtipnost toho seriálu dělá Karen (Stephnie Weir) - víc Angelique! - a že konečně adresovali tu šikanu, kterou Darryl provozoval na Maye (Esther Povitsky), a že se mu Maya postavila, to byl nádherný moment. Upřímně jsem docela zvědavá, jak moc se ještě bude objevovat Trent (Paul Welsh) - zatím ho používají dost deus ex machina, zajímalo by mě, kam to vede. Z guest stars potěšili Brittany Snow (Anna Hicks) a Seth Green (Patrick). Epizody vypíchávat nebudu, všechny byly super a při formátu seriálu to fakt nemá cenu.

Co se týče hudebních čísel, doporučila bych Love Kernels (protože Lemonade); The Math of Love Triangles (protože Gentlemen Prefer Blondes); It Was a Shit Show; We Tapped That Ass; Friendtopia; You Go First (neskutečný klip); Let's Have Intercourse (protože Thinking Out Loud); What a Rush to be a Bride; a Rebecca's Reprise. (Jako bonus určitě Period Sex, který v této podobě v seriálu bohužel nebyl.)

Jak jsem psala výš, úplný závěr mě skutečně překvapil, ale pak jsem byla trochu zklamaná, když jsem si uvědomila, že je to prakticky reset - Rebečina posedlost se jenom přesunula na druhou stranu spektra. Jsem ale přesvědčená, že stejně jako u této řady to bude nakonec jinak, než si myslím, a hodně příjemně mě překvapí, takže se fakt těším na třetí řadu.