28. ledna 2019

Unbreakable Kimmy Schmidt: Season 4

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

No. There's no point [in wondering how my life might've been different if I'd never gotten in that van]. I've been through a lot of terrible stuff that I wish had never happened. But I still have to believe that this is where I'm meant to be, because if I didn't... I'd go crazy.


4.01 Kimmy Is... Little Girl, Big City! - 4.02 Kimmy Has a Weekend! - 4.03 Party Monster: Scratching the Surface - 4.04 Kimmy Disrupts the Paradigm! - 4.05 Kimmy and the Beest! - 4.06 Kimmy Meets an Old Friend! - 4.07 Kimmy Fights a Fire Monster! - 4.08 Kimmy is in a Love Square! - 4.09 Sliding Van Doors - 4.10 Kimmy Finds a Liar! - 4.11 Kimmy is Rich*! - 4.12 Kimmy Says Bye!

zdroj: filmow.com
Vůbec jsem netušila, že čtvrtá řada Unbreakable Kimmy Schmidt už je venku, takže jsem napřed měla nesmírnou radost a pak byla dost naštvaná, že cítili potřebu rozdělit to na dvě části, jednu pustit před létem a druhou za půl roku. Myslím si, že to fakt nebylo nutné, ale když už Netflix z nějakého důvodu sérii rozdělil, jsem aspoň ráda, že Kimmy Meets an Old Friend! nemělo cliffhanger.

Někde na tumblru jsem četla, že to ztratilo šťávu, ale já jsem ten pocit rozhodně neměla. Kimmy (Ellie Kemper) pořád servíruje tu naivní moudrost tak, jak ji potřebuju slyšet, a Titus Andromedon (Tituss Burgess) je pořád můj naprostý idol a občas se s ním velmi ztotožňuji. Jacqueline (Jane Krakowski) má neskutečnou schopnost vždycky přistát na všech čtyřech, užívám si ji, a Lillian (Carol Kane) mě nejvíc baví ve spojitosti s Jackie. A nesmím zapomínat na Richarda Waynea Garyho Waynea, životní roli Jona Hamma, který si ho fakt dává.

Kimmy Is... Little Girl, Big City! krásně ukázalo, proč je pro spoustu chlapů tak nepochopitelné sexuální obtěžování; Kimmy Has a Weekend! byla typická Unbreakable Kimmy Schmidt; Party Monster: Scratching the Surface mělo naprosto neskutečného Jona Hamma; Kimmy Disrupts the Paradigm! mělo super konec; Kimmy and the Beest! mě zase tolik nebavilo; a Kimmy Meets an Old Friend! mě docela navnadilo na druhou polovinu poslední sezóny.

Kimmy Fights a Fire Monster! mi trochu přišlo, že už se opakovalo; Kimmy is in a Love Square! přesně ilustrovalo důvod, proč ten seriál miluju; Sliding Van Doors mě překvapilo jak stopáží, tak námětem, a bylo hodně povedený (ale možná ze mě mluví jen moje láska k AU); Kimmy Finds a Liar! mělo zase boží Shebu; Kimmy is Rich*! ukázalo u Kimmy super posun, byť její adaptace do současného světa je zároveň trochu smutná; a Kimmy Says Bye! byla úžasná finální epizoda, tak to má prostě být.

Z guest stars se objevili Bobby Moynihan (Fran Dodd), Busy Philipps (Sheba Goodman), Aidy Bryant (Tabby Bobatti, Party Monster: Scratching the Surface) a Fred Armisen (Robertina Durst, Sliding Van Doors).

Celkově mám pocit, že čtvrtou řadu by to chtělo ještě jednou a pohromadě, a vlastně by to asi chtělo binge celého seriálu. Jsem si jistá, že jednou se k tomu vrátím, podle mě to byla celé čtyři roky pecka. Za mě kult.