1. února 2019

A Series of Unfortunate Events: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

All of our stories begin in darkness with our eyes closed. And all our stories end that way, too, as we utter our last words before slipping back into darkness and silence.


3.01 Slippery Slope: Part 1 - 3.02 Slippery Slope: Part 2 - 3.03 Grim Grotto: Part 1 - 3.04 Grim Grotto: Part 2 - 3.05 Penultimate Peril: Part 1 - 3.06 Penultimate Peril: Part 2 - 3.07 The End

zdroj: imdb.com
Na jednu stranu jsem ráda, že se tato netflixovská adaptace držela předlohy, na druhou stranu se přiznám, že mi A Series of Unfortunate Events bude chybět. V současné době nevím o ničem, co by mělo podobnou atmosféru, kulisy nebo kostýmy, a samozřejmě ta kombinace černého humoru, teatrálnosti a dramatu taky delá svoje. Nebudu lhát, na konci jsem byla dojatá.

Líbilo se mi, že Malina Weissman (Violet) a Louis Hynes (Klaus) až do konce drželi krok s dospělými, a Presley Smith (Sunny) je na lidské mládě překvapivě roztomilá. Zkrátka a dobře, na to, že děcka v hlavních rolích normálně nesnáším, se mi tady překvapivě líbila až do konce. Tedy až na Carmelitu (Kitana Turnbull), té bych zarazila do lebky rezavou sekeru. Figurativně. Neil Patrick Harris (Olaf) samozřejmě odvedl úžasný kus práce, ale přiznám se, že mi srdce ukradla Lucy Punch (Esmé Squalor), byla naprosto dokonalá.

Byla jsem ráda, že se konečně ukázala Lemonyho (Patrick Warburton) osobní zainteresovanost, do děje mi perfektně sedl a něco takového mi chybělo, Kit Snicket (Allison Williams) pro mě byla trochu prázdná. Chyběla mi Jacquelyn (Sara Canning), ale aspoň tak přežila. The Henchperson of Indeterminate Gender (Matty Cardarople) má zvláštní místo v mém srdci a hrozně se mi líbilo, jak rozvinuli "Hookyho" Fernalda (Usman Ally).

Bratři Denouementovi (Max Greenfield) měli míň prostoru, než by se mi líbilo (a než by Max Greenfield zvládl), ale hodně se mi líbil jejich hotel, designově jsem z něj umírala blahem. (Miluju zelenou.) Morena Baccarin (Beatrice) byla podle mě dobře vybraná Beatrice a Lemony byl do ní roztomile udělaný. Petera MacNicola (Ishmael) jsem nepoznala, ale byl super. Potěšil mě návrat soudkyně Strauss (Joan Cusack).

Masivní plus mají mimo jiné i za ocitování The Garden of Proserpine ve Slippery Slope a jedné z mých nejoblíbenějších slok z poezie celkově ("That no life lives forever / That dead men rise up never / That even the weariest river / winds somewhere safe to sea."). Samozřejmě, že jsem na konci brečela, ale pokud si matně pamatuju, dost ten konec vylepšili, aniž by ho přepsali. Líbilo se mi, že propojili malou Beatrice (Angelina Capozzoli) s Lemonym a že v podstatě máme nějakou jistotu, že se Baudelairovi vrátili do reality živí a zdraví.

Vlastně to skončilo nejlíp, jak mohlo.


"Is a personal philosophy of moral relativism the only way to survive in an ethically complex world, or is it an excuse we use to justify doing bad things?"

"If everyone fought fire with fire, the world would go up in smoke."

"The way sadness works is one of the strange riddles of the world. If you have been stricken with a great sadness, you may feel as if you have been set aflame as the sadness spreads over your life, like smoke from an enormous fire."

"Of course I'm going to die! That's the way of the world, Baudelaires. Everybody runs around with their secrets and their schemes, trying to outwit one another, and then they die."