5. dubna 2019

Will & Grace: Season 10

| Season 1 & 2 | Season 3 & 4 | Season 5 & 6 | Season 7 & 8 |
| Season 9 | Season 10 | Season 11 |
_______


10.01 The West Side Curmudgeon - 10.02 Where in the World is Karen Walker? - 10.03 Tex and the City - 10.04 Who's Sorry Now? - 10.05 Grace's Secret - 10.06 Kid 'N Play - 10.07 So Long, Division - 10.08 Anchor Away - 10.09 Family, Trip - 1.10 Dead Man Texting - 10.11 The Scales of Justice - 10.12 The Pursuit of Happiness - 10.13 The Real McCoy - 10.14 Supreme Courtship - 10.15 Bad Blood - 10.16 Conscious Coupling - 10.17 The Things We Do for Love - 10.18 Jack's Big Gay Wedding

zdroj: eksiup.com
Myslím, že už jsem sem psala, že Will & Grace je jeden z mála seriálů, u kterých se ten revival povedl, a desátá řada to podle mě dokazuje. Daří se jim držet základního schématu seriálu a přitom přicházet s posunem pro postavy, což je vlastně obdivuhodné.

S Willem (Eric McCormack) a McCoyem (Matt Bomer) mě celou dobu překvapovali, už jen tím, že z epizodky udělali regulérní postavu a že Will skutečně něco budoval. Jen tím koncem mě vytočili, to byla od Willa pěkná sviňárna bez ohledu na to, jak to okecali. Navíc si myslím, že svatba jejich problém úplně neřeší.

Grace (Debra Messing) měla Noaha (David Schwimmer), což byla spousta srandy, až mě trochu zamrzelo, že nad ním trochu zlomili hůl. Napřed tak nějak ukázali jeho slabosti a ochotu s tím pracovat, ale pak hned přišli s jeho limity, což byla možná škoda, protože David Schwimmer z toho třískal, co šlo, herecky mě překvapil. Takže ten konec mě možná trochu zklamal.

Jack (Sean Hayes) měl relativně slabší sezónu, ale Sean Hayes uplete i z ho*na bič, co si budem, takže vlastně fajn. A s Estefanem (Brian Jordan Alvarez) byli sladcí, byť doufám, že další sezónu hned zčerstva nenajedou na nějakou manželskou krizi.

Karen (Megan Mullally) je moje zlatíčko, její rozvod mě vlastně nepřekvapil, ale už jsem přestala doufat, že k němu dojde. Zvrat s Malcolmem (Alec Baldwin) jsem nečekala, trochu jsem doufala, že vystřídá Stana v roli paní Colombové, nicméně roky jsem čekala na Kareninu obligátní lesbickou fázi a teď mě skoro až mrzelo, že to byla jenom fáze, protože Nikki (Samira Wiley) byla super.

The West Side Curmudgeon bylo super; Where in the World Is Karen Walker? bylo o Karen, takže za mě dokonalé; Tex and the City mělo Karen u zdi - nemám slov; Who's Sorry Now? a Jack jako médium; Grace's Secret byla překvapivě vážná epizoda, ale jsem ráda, že ji udělali, a Debra Messing si to dala. Kid 'n Play mělo Jona Cryera; So Long, Division mělo výborný segment se všemi marginalizovanými skupinami; v Anchor Away se Karen utkala s Lorraine Finster (Minnie Driver), což je vždycky pecka; a Family, Trip mělo Jacka a Willa na tripu plus The Handmaid's Tale, nemám námitek.

Dead Man Texting bylo Will & Grace par excellence; v The Scales of Justice mě potěšili linií s Karen a Olivií (Aya Cash); The Pursuit of Happiness bylo slabší; The Real McCoy mělo jako vždy úžasnou Val (Molly Shannon); Supreme Courtship mělo boží Grace linii; Bad Blood byl krásný kousek pro Willa, Conscious Coupling mělo Jacka ve výtahu; The Things We Do for Love mělo 13 mincí; a Jack's Big Gay Wedding bylo výborné finále sezóny se vším všudy.

Několikrát jsem se během sezóny smála nahlas, za mě pecka a těším se na jedenáctku.