22. května 2019

Barry: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

You should be able to be the person that you say you are.


2.01 The Show Must Go On, Probably? - 1.02 The Power of No - 1.03 Past = Present x Future Over Yesterday - 1.04 What?! - 1.05 ronny/lily - 1.06 The Truth Has a Ring to It - 1.07 The Audition - 1.08 berkman > block

zdroj: imdb.com
Barry byl jedním z největších překvapení minulé sezóny, takže jsem se logicky těšila na druhou řadu. První řada navíc končila tak, že se nedalo jednoduše odhadnout, jak se to bude vyvíjet, a o to víc jsem na to byla nažhavená. Nezklamali mě. Nestává se často, že potom, co odpadne novota námětu, seriál neztratí na kouzlu, ale Barry je ten případ, kdy to stále funguje.

Bill Hader hraje postavu, kterou je horší a horší mít rád a cítit s ní, ale bojuje za Barryho zuby nehty a je to prostě pan herec. Barryho zmatení, touha být lepší a naprostá zoufalost, že prostě nemůže, je naprosto úžasně prožité a dělá ten seriál tím, co je. Sally (Sarah Goldberg) mě pořád neskutečně otravuje. Byť byla její linie dobrá, vůbec bych ji v tom seriálu nepotřebovala, protože tím, jak je to tematicky úplně jinde, je to spíš vata.

Od začátku jsem tak nějak tušila, že Fuches (Stephen Root) je sráč, ale netušila jsem, že takhle velkej. Cousineau (Henry Winkler) měl krásnou linii, což se ostatně po konci první řady dalo čekat, a Henry Winkler si to fakt dal. Jsem zvědavá, jak Cousineau naloží s tím věděním, které teď má, a jestli si to spojí s Barryho "hereckým" proslovem v první řadě.

Líbila se mi detektiv May (Sarah Burns) a upřímně doufám, že nedopadne jako ti předchozí dva, co po Barrym šli, a to i přestože si uvědomuju, co to znamená pro Barryho. No a v neposlední řadě musím zmínit Čečence a především Hanka (Anthony Carrigan), Anthony Carrigan v téhle roli nádherně uplatňuje celý svůj komediální potenciál a miluju ho za to.

Z epizod musím vypíchnout ronny/lily, byla to jedna z nejlepších komedií, co jsem za poslední dobu viděla a rozhodně zatím nejvtipnější epizoda seriálu, smála sem se nahlas od začátku do konce. No a pak samozřejmě berkman > block - ten moment, kdy Barry v zuřivém hledání Fuchese vymlátí celou Čečenskou mafii, byl naprosto neskutečný, upadla mi čelist.

Celkově byla ale druhá řada mimořádně silná a jsem napjatá na třetí, snad bude.