1. června 2019

Absentia: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

"Don't let them write your history for you."


2.01 Casualties - 2.02 Madness - 2.03 Guilty - 2.04 Offenders - 2.05 Bolo - 2.06 Cover - 2.07 Boom - 2.08 Aggression - 2.09 Committed - 2.10 Accomplice

zdroj: gstatic.com
Přiznám se, že během první řady seriálu jsem si myslela, že je to minisérie, a i navzdory cliffhangeru, kterým to končilo, jsem upřímně nečekala druhou řadu. Během sledování jsem byla docela překvapená, že cliffhanger nebyl adresován jinak než psychickým stavem Emily (Stana Katic), každopádně přesně jak jsem už tehdy předpokládala, Stana Katic zbořila barák. Byla naprosto úžasná, bolelo z ní srdce a jsem moc ráda, že mám možnost ji v takové roli sledovat.

Nepřekvapilo mě, že adresovali tu chemii mezi Tommym (Angel Bonanni) a Emily a ani mě nepřekvapilo, že jejich vztah implodoval, ale jeho smrt mě překvapila dost a celá ta situace mi lámala srdce - jak kvůli Tommymu, který se fakt hodně snažil, tak kvůli Emily, která nedostala šanci vyjádřit, jak moc ji to celé mrzí. Nicméně mělo mi dojít, že o Tommyho přijdeme, když představili Cala Isaaca (Matthew Le Nevez), který se jeví jako Emily s pinďourem. Jsem rozpolcená mezi tím krásným vztahem vzájemného pochopení a příslibem pravého přátelství, který se tam rýsuje, a tou chemií vhodnou k shippingu, kterou mají.

Durandovy byly tuto sezónu katastrofa. Nick (Patrick Heusinger) mě prostě nebaví, nebavil mě už v první řadě a vůbec se to nezlepšilo. Přišlo mi, že ve všem hrozně plácá a nemá vlastnost, která by ho z té zbytečnosti vykoupila. Patrick Heusinger a Stana Katic navíc podle mě nemají žádnou chemii, takže upřímně doufám, že se je v případné třetí řadě nechystají dát dohromady. Flynn (Patrick McAuley) mi moc neříká a zklamalo mě, jak málo se věnovali budování vztahu mezi ním a Emily, těch pár scén, co tam bylo, bylo moc fajn.

Upřímně netuším, co jsem viděla loni na Alice (Cara Theobold), tuto sezónu to byl ženský Nick. Nevím, jestli byla blbě napsaná nebo zahraná, ale ačkoliv jsem věděla, čím vším si prošla, nevěřila jsem jí to a nepřišlo mi to ani nijak zvlášť prožité. S Jackem (Neil Jackson) mě brutálně nasrala, chápu situaci, ze které její nevěra vyústila, ale zneužila k tomu toho nejkřehčího chlapa ve svém okolí čistě protože věděla, že jednoduše dostane, co chce. Hrozně se bojím toho, jak Jack celou nastalou situaci zvládne, tuhle sezónu jsem na něj byla hodně pyšná a láme mi to srdce. Zároveň je to ale jedna z věcí, která mě na třetí řadě zajímá nejvíc.

Líbilo se mi, jak zdánlivě nesouvisející zápletku obrátili zpátky ke zmizení Emily a krásně to propojili. A nebudu lhát, s Alice mě hodně překvapili, až do finále jsem upřímně nečekala, že do toho zapletou postavu, která tam byla od začátku, a hlavně že to celé skončí takhle. Nebáli se udělat radikální řez, který dává smysl a přináší dost materiálu do případné třetí řady, a za to jim tleskám.

Užila jsem si to a doufám v další řadu.

"I asked Oksana... how does she move forward? She told me that everyone is a hunter. Some hunt for love. Some hunt for independence. Or for a sense of purpose. Some simply hunt for the truth. She said we shouldn't be afraid of the hunt. Wherever it takes us. Or whatever it makes us.
Find what matters.
And keep hunting."