1. června 2019

What We Do in the Shadows: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 |
_______


1.01 What We Do in the Shadows - 1.02 City Council - 1.03 Werewolf Feud - 1.04 Manhattan Night Club - 1.05 Animal Control - 1.06 Baron's Night Out - 1.07 The Trial - 1.08 Citizenship - 1.09 The Orgy - 1.10 Ancestry

zdroj: imdb.com
What We Do in the Shadows je jedna z nejlepších komedií, které jsem kdy viděla, takže když jsem zjistila, že bude seriál, byla jsem vůči tomu trochu skeptická. Pak jsem chytila informaci, že Taika Waititi a Jemaine Clement spolupracují na projektu jako výkonní producenti, plus zároveň píší a režírují, trochu jsem se uklidnila, a během pár epizod jsem se zamilovala. Funguje to, a funguje to výborně.

Nandor (Kayvan Novak) je naprosto úžasně mimo, ale funguje především díky "vztahu" s Guillermem (Harvey Guillén), kterého mi většinu času bylo vlastně dost líto. Laszlo (Matt Berry) neměl moment na scéně, kdy by absolutně nebavil, na druhou stranu už víme, že Matt Berry umí.

Nadja (Natasia Demetriou) byla boží, Natasia Demetriou má úžasnou mimiku a Nadja mě bavila asi nejvíc, což bylo překvapení vzhledem k tomu, jak moc jsem se bála toho, že tam přidali ženu - jakmile přijdou s ženskou postavou do původně mužského kolektivu, zpravidla to znamená spoustu sexistických zápletek a genderových klišé, ale tady se to naštěstí nepotvrdilo.

Koncept upíra sajícího energii pro mě byl novinkou, ale Colin Robinson (Mark Proksch) byl řádně promakaný. Nutno taky podotknout, že Mark Proksch snad nehraje jiné role než ty upírů energie, takže měl pořádnou průpravu. Líbila se mi Jenna (Beanie Feldstein) a hodně potěšil emocionální upír Evie (Vanessa Bayer).

The Trial přivedl zpátky Viaga (Taika Waititi), Deacona (Jonathan Brugh) a Vladislava (Jemaine Clement) a kromě toho se objevila spousta guest stars jako Kristen Schaal (The Guide), Tilda Swinton (Tilda), Evan Rachel Wood (Evan), Danny Trejo (Danny), Paul Reubens (Paul) a Wesley Snipes (Wesley), takže za mě prostě božská epizoda. Zbytek epizod vypíchávat nebudu, What We Do in the Shadows podle mě nemělo hluché místo, všechny epizody byly božské.

Finále mě příjemně překvapilo: přidali chrakteristiku i konflikt Guillermovi, který si podle mě konečně už něco zasloužil, a hlavně si skvěle připravili případný rámec pro druhou řadu, na kterou se už teď hodně těším.

Prostě výborná novinka.