18. července 2011

Gossip Girl: Season 1 & 2

| Season 1 & 2 | Season 3 & 4 | Season 5 | Season 6 |
_______

Gossip Girl here, your one and only source into the scandalous lives of Manhattan's elite.


Season 1
1.01 Pilot - 1.02 The Wild Brunch - 1.03 Poison Ivy - 1.04 Bad News Blair - 1.05 Dare Devil - 1.06 The Handmaiden's Tale - 1.07 Victor/Victrola - 1.08 Seventeen Candles - 1.09 Blair Waldorf Must Pie! - 1.10 Hi, Society - 1.11 Roman Holiday - 1.12 School Lies - 1.13 A Thin Line Between Chuck and Nate - 1.14 The Blair Bitch Project - 1.15 Desperately Seeking Serena - 1.16 All About My Brother - 1.17 Woman on the Verge - 1.18 Much 'I Do' About Nothing

zdroj: imdb.com
Musím říct, že GG jsem se vyhýbala docela dlouho. Pak jsem viděla pár epizod a promo fotky ke třetí a řadě a měla jsem vymalováno. Když jsem seriál konečně začala, přivítal mě hlas Gossip Girl v podání Kristen Bell, která nemohla být vybraná lépe. Okouzlila mě Serena van der Woodsen (Blake Lively), Blair Waldorf (Leighton Meester) mi byla nehorázně protivná a celkově jsem byla trochu zklamaná těmi schématy, která se tam objevovala - "chudí" jsou buďto nehorázně čestní, jako Dan Humphrey (Penn Badgley), nebo social climbeři, jako jeho sladká sestřička Jenny Humphrey (Taylor Momsen), zatímco bohatí jsou buďto ultimátní pařiči (Serena), pokrytecký školačky (Blair), hovada (Chuck Bass) nebo věční hledači čehokoli (Nate Archibald).

Během koukání jsem změnila názor. Ty archetypy tam sice pořád jsou, ale upřímně, přestalo mě to zajímat. Serenu jsem ráda mít nepřestala i přesto, jak tupě se často chová (velký podíl na tom má i fakt, že Blake Lively je prostě nádherná ženská), Blair jsem si prostě po čase zamilovala i s veškerou její mrchovitostí, a to ve chvíli, kdy ukázala, že umí vstát z popela, a umí se postavit za ty, které má ráda. U Chucka (Ed Westwick) jsem z upřímné nevolnosti přešla k užívání si každého momentu, kdy je na obrazovce, a jeho a Blair těžče shipuju jak nikoho. Nate (Chace Crawford) je sice krásnej, ale zůstala jsem u něj naprosto neutrální, stejně jako u Serenina sladkého bratříčka Erica van der Woodsena (Connor Paolo). Za to Danovi fandím nehorázně, stejně jako Little J. Vanessa Abrams (Jessica Szohr) mi napřed silně lezla na nervy, ale taky mě pak začala bavit. Koho jsem ale nezkousla a kdo byl na mě prostě moc (i přesto, že mrchy miluju - nakonec jsem si přece oblíbila Blair) byla Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg). Biatch much? A víceméně pobavila Dreama Walker (Hazel), jejíž role se téměř neliší od Beccy v The Good Wife.

Co se týče dospělých, jeden prostě musí milovat dekády trvající romanci mezi Lily van der Woodsen (Kelly Rutherford) a Rufusem Humphreyim (Matthew Settle), i když zdánlivě skončila... Prozatím. (Já doufám, že prozatím.) Takže, s koncem sezóny se Gossip Girl plná nádherných outfitů, nabušeného děje, postav a dobře vybrané hudby naprosto osvědčila. Mí lajkí.

Season 2
2.01 Summer Kind of Wonderful - 2.02 Never Been Marcused - 2.03 The Dark Night - 2.04 The Ex-Files - 2.05 The Serena Also Rises - 2.06 New Haven Can Wait - 2.07 Chuck in Real Life - 2.08 Pret-a-Poor-J - 2.09 There Might Be Blood - 2.10 Bonfire of the Vanity - 2.11 The Magnificent Archibalds - 2.12 It's a Wonderful Lie - 2.13 O Brother, Where Bart Thou? - 2.14 In the Realm of the Basses - 2.15 Gone with the Will - 2.16 You've Got Yale! - 2.17 Carrnal Knowledge - 2.18 The Age of Dissonance - 2.19 The Grandfather - 2.20 Remains of the J - 2.21 Seder Anything - 2.22 Southern Gentlemen Prefer Blondes - 2.23 The Wrath of Con - 2.24 Valley Girls - 2.25 The Goodbye Gossip Girl

zdroj: imdb.com
Z neutrality u Natea jsem přešla k tomu, že mě dost nebaví (pokud není s báječnou Vanessou, která ho dělá stravitelným) a z neutrality u Erica k toužení, aby mu dali víc prostoru a třeba i vlastní storyline. Chucka jsem si přestala jen užívat, stal se mou nejoblíbenější postavou a bezmezně jej miluju. Stejně tak jeho hry s Blair, miluju ty dva na všechny způsoby. Zklamali mě znovunávratem k Nate/Blair vztahu, doslova jsem ti díly protrpěla, návrat k Serena/Dan vztahu mě taky neoslnil. Záblesk Jenny/Nate nebyl špatný, ale bohužel trval moc krátce. Když už jsme u Jenny, její vývoj během série byl brilantní. U Sereny nebylo nic nového, Serena pořád dokola, ale Blair měla taktéž kouzelný vývoj - hlavně linie s nedostáním se na Yale tu postavu pěkně vytvaroval. Danův románek s Ms Carr (Laura Breckenridge) taktéž. Během celé sezóny mě ale nejvíc oslnil vztah Rufuse a Lily, i cesta do Liliiny minulosti, a hrozně se těším na Bass-Van der Woodsen-Humphrey rodinku ve třetí sérii. Jestli si něco nedovedu představit, tak toto. Potěšil mizera Jack Bass (Desmond Harrington) - tam to běhá snad v rodině. Jo, a světe div se, z Georginina návratu jsem měla radost. The bitch is back.