4. ledna 2012

S1m0ne (2002)

Our ability to manufacture fraud now exceeds our ability to detect it.

zdroj: imdb.com
IMDb. Velká výhoda přátel je v tom, že vás donutí dívat se na filmy, na které byste se sami od sebe asi nepodívali. Což je přesně příklad mě a S1m0ne. Sama bych si to asi nepustila, ale byla jsem ráda, že jsem viděla, přišlo mi to jako další povedená analogie na mediální realitu - něco jako Wag the Dog.

Al Pacino (Viktor Taransky) je jeden z mála herců, kteří jsou slavní z nějakého důvodu. Jeho dlouhé monology, skvěle procítěné a přednesené, samy o sobě stačí k vysvětlení, proč ho svět miluje, a snad ani není potřeba vidět další jeho film, abych to tvrzení podpořila. Winona Ryder (Nicola Anders) měla malou roli, ale přesto jí poskytla spoustu prostoru ukázat se. Evan Rachel Wood (Lainey) jsem nepoznala, měla šťávu i jako mrně.

Catherine Keener (Elaine Christian) mě tu bavila víc, než v Capote, Pruitt Taylor Vince (Max Sayer) si nacvičil svou budoucí roli v The Mentalist, a Rachel Roberts (Simone) pro mě byla skvěle vybraná ani ne kvůli své kráse (ta mě zas tak nedostala), jako spíš díky pocitu, že je hrozně umělá, což na Simone sedělo.

Za mě můžu doporučit. Příjemný film s lehkým humorem, dobrým obsazením a na moc dobré téma. Tak.