29. března 2015

Black Sails: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

Everyone is a monster to someone. Since you're so convinced that I am yours, I will be it.


2.01 IX. - 2.02 X. - 2.03 XI. - 2.04 XII. - 2.05 XIII. - 2.06 XIV. - 2.07 XV. - 2.08 XVI. - 2.09 XVII - 2.10 XVIII

zdroj: imdb.com
Na druhou sérii Black Sails jsem se těšila jak malá. Jednička končila velmi pikantně a byla jsem zvědavá, jak z toho postavy vybruslí. Nejvíc zvědavá jsem samozřejmě byla na Flinta (Toby Stephens), který se dostal do pěkné prekérky. Doufala jsem, že se dostane zpátky do velení, a když se mu to povedlo, byla jsem regulérně trochu vzrušená. Toby Stephens si tu roli neuvěřitelně dává a to nejen, pokud jde o Flinta, jak jsme ho poznali.

Druhá série nám naservírovala velkou část Flintovy minulosti - přesněji doby, kdy byl ještě námořník královského námořnictva James McGraw a dostal se do problémů, protože spal se svým kolegou Thomasem Hamiltonem (Rupert Penry-Jones), shodou okolností manželem paní Barlow / Mirandy Hamilton (Louise Barnes), která mě v druhé řadě štvala mnohem méně, až mi jí skoro bylo líto, že to na konci schytala. Je nejasné, zda McGraw spal i s Mirandou, každopádně i tak pro mě tahle novinka byla malou ranou do srdce. (Ale nakonec je to pirát, co jsem čekala?) Každopádně ta linie byla skvělá a osvětlila Flintovy motivy. Jeho sen ale s koncem druhé řady padl, James McGraw je definitivně mrtev, takže jsem opravdu zvědavá, co od Flinta můžeme čekat v další řadě.

Moje druhá nejoblíbenější postava, Eleanor Guthrie (Hannah New), ušla v druhé sezóně taky poměrně dlouhou cestu. Moc se mi nelíbilo, že znovu spadla do románku s Vaneem (Zach McGowan), ale líbilo se mi, jak ukázali, že Eleanor není o nic méně krutější a drsnější, než její pirátští kapitáni, když dojde na věc. Na konci série se ocitla snad v ještě větším průseru, než na konci jedničky, a teď jsem fakt zvědavá, jak se z toho stane. Vane už ji rozhodně nezachrání a ani Flint nevypadal, že by ho její osud trápil víc, než fakt, že španělské zlato mu někdo vyfoukl. Každopádně když už jsme u Vanea, musím říct, že jsem si k němu v druhé řadě našla cestu. Ne, že bych ho milovala, ale začal mě bavit a jestli zůstane v koalici s Flintem, možná se dokonce nakonec budeme mít rádi.

John Silver (Luke Arnold) je krásný doklad toho, že svině sviní zůstane, ačkoliv třeba přitom mimoděk přináší prospěch i ostatním. Je to pořád malá děvka, ale tvoří tak krásný kontrast s přeživším (juch!) Billym (Tom Hopper) a dokonce si myslím, že pokud ti dva budou dál existovat bok po boku, budou fungovat podobně jako Vane a Flint. Tuhle sezónu jsem si dokonce docela zvládla oblíbit i Max (Jessica Parker Kennedy), protože teď už mnohem víc chápu, o co jí jde, a ani Anne Bonny (Clara Paget) už mi nebyla tak vzdálená, navíc jsou ty dvě krásný pár. Kdo mě ale vytáčel byl Rackham (Toby Schmitz), od přírody páté kolo u vozu a nicka, která si sama neumí vybojovat vůbec nic a nebýt Max, která ho potřebovala k vlastním účelům, a Anne, která má mnohem větší koule než on, dál by seděl v bordelu a kňučel, zatímco Flint a Vane by se tahali o zlato. Upřímně doufám, že ho někdo brzo sejme.

Titul hnusáka sezóny má Ned Low (Tadhg Murphy), ještě, že se ho rychle zbavili. Každopádně jeho řezání hlavy jednomu z vlastních můžů byla jediná scéna, při které mi bylo během celého seriálu fakt nevolno a úzko, a za to ho musím zmínit. Extrémně se těším na třetí řadu a hlavně na Raye Stevensona jako Blackbearda, to bude pecka. Black Sails je prostě jeden z nejlepších a nejsilnějších seriálů současnosti, můžu jenom doporučit.