23. března 2014

Black Sails: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

When a man is being fucked he wants to know whose cock was in him.


1.01 I. - 1.02 II. - 1.03 III. - 1.04 IV. - 1.05 V. - 1.06 VI. - 1.07 VII. - 1.08 VIII.

zdroj: imdb.com
Neuvěřitelné se stalo skutečností a Starz konečně přišel s něčím, kde mi hlavní hrdina nejen nelezl na nervy (Camelot), ale ani mi nebyl úplně ukradený (Spartacus), ba naopak, přímo jsem ho milovala. Vůbec se jim podařilo přimět mě, aby mě zajímala a bavila většina postav, což považuji za obrovský výkon hodný pochvaly. Z těch Starz seriálů, o které jsem zakopla, jsou Black Sails jednoznačně nejlepší, a to jsem se původně začala dívat jen kvůli Tobymu Stephensovi. (Well, Mr Rochester, you've changed.)

Je pravda, že v ději bylo obrovské množství postav, ale jako u každého seriálu je to o tom, že si prostě vybereme jen ty, které nás skutečně zajímají. Můj zájem se točil především kolem kapitána Flinta (Toby Stephens) (duh) a jeho posádky - jak Gates (Mark Ryan) tak Billy Bones (Tom Hopper) měli něco do sebe. Gatesova smrt mě zaskočila a dost překvapila, abych řekla pravdu, té Billyho tak úplně nevěřím. Až do finále jsem čekala, kdy se někde zjeví, a budu na to čekat i v druhé řadě. Až do konce jsem nepochopila, za koho vlastně kope Dufresne (Jannes Eiselen), jestli za posádku nebo za sebe, a jeho proměna v drsňáka mě taky rozhodně nerozrajcovala.

Mají u mě obrovské plus, že New Providence vládne žena. Co jsem si o Eleanor (Hannah New) myslela se střídalo, nicméně na konci si mě získala tím, jak se vzala situaci do vlastních rukou, a já věřím, že i z toho posledního průseru vybruslí. Co se týče ostatních žen, tak Max (Jessica Parker Kennedy) byla jedna z toho mála postav, které bych nemusela mít. Anne Bonny (Clara Paget) jsem taky ještě nerozklíčovala a paní Barlow (Louise Barnes) bych poslala zpátky do Londýna s poznámkou, ať ji ani náhodou nevrací.

Rackhama (Toby Schmitz) považuji za zbytečného, Johna Silvera (Luke Arnold) za malou děvku, která se řídí heslem kam vítr, tam kabát, a Vanea (Zach McGowan) jsem jako jediného fakt opravdu hodně neměla ráda, leze mi na nervy a jde mi proti Eleanor a Flintovi. Nicméně hádám, že antipatie k němu cítit mám, takže je vlastně všechno v pořádku.

Přiznávám, že celou dobu jsem si myslela, že má sezóna deset epizod, takže když jsem minulý týden shlédla osmou, vesele jsem čekala na devátou a až dneska mi došlo, že na rok konec. Nicméně finále se jim povedlo, zmohla jsem se jen na "well fuck", protože jsem rozhodně nečekala Gatesovu smrt, ztroskotání Walruse ani nové nastavení situace pro Flinta. Eleanor se taky ocitla v nezáviděníhodné situaci a hrozně se těším na druhou řadu, abych viděla, jak Vaneovi natrhne prdel.