5. října 2015

Gilmore Girls: Season 1 & 2

| Season 1 & 2 | Season 3 & 4 | Season 5 & 6 | Season 7 |
| A Year in the Life |
_______


Season 1
1.01 Gilmore Girls - 1.02 The Lorelais' First Day at Chilton - 1.03 Kill Me Now - 1.04 The Deer Hunters - 1.05 Cinnamon's Wake - 1.06 Rory's Birthday Parties - 1.07 Kiss and Tell - 1.08 Love and War and Snow - 1.09 Rory's Dance - 1.10 Forgiveness and Stuff - 1.11 Paris Is Burning - 1.12 Double Date - 1.13 Concert Interruptus - 1.04 That Damn Donna Reed - 1.15 Christopher Returns - 1.16 Star-Crossed Lovers and Other Strangers - 1.17 The Breakup, Part 2 - 1.18 The Third Lorelai - 1.19 Emily in Wonderland - 1.20 P.S. I Lo... - 1.21 Love, Daisies and Troubadours

zdroj: helensmoviemarathon.blogspot.cz
"Gilmorky" mi ležely doma roky, než jsem se konečně odhodlala se na ně podívat od začátku a pořádně. A stejně jako u spousty jiných seriálů, které jsem tak napůl sledovala v televizi roky, ale nikdy ne popořadě a pořádně, mě překvapila spousta věcí. Že seriál vlastně začíná tou slavnou dohodou Lorelai (Lauren Graham) s Emily (Kelly Bishop) a Richardem (Edward Herrmann, RIP), že budou hradit Rory (Alexis Bledel) Chilton, to jsem věděla, ale u některých věcí, které mám pevně spojené se vším, co jsem ze seriálu viděla, jsem byla překvapená. Myslela jsem si například, že Sookie (Melissa McCarthy) a Jackson (Jackson Douglas) spolu začnou chodit až mnohem později, a první rozchod Rory a Deana (Jared Padalecki) že přišel taky mnohem později. Stejně tak u celé té záležitosti s Lorelai a Lukeem (Scott Patterson) jsem čekala mnohem pozdější onset.

Jinak jsou tam od začátku všichni, které člověk v Gilmore Girls potřebuje: Lane (Keiko Agena) a její šílená matka (Emily Kuroda); Michel (Yanic Truesdale) se vším všudy; Paris (Liza Weil) a její neurózy; ovšem příliš málo Kirka (Sean Gunn). Obešla bych se bez postaviček jako Tristan (Chad Michael Murray) a Parisiných minionů. Maxe Medinu (Scott Cohen) miluju a jelikož vím, jak to s ním a Lorelai dopadne, skoro se mi nechce sledovat dál. Historicky jsem sice Lorelai/Luke fanda, ale dnes bych se bez toho asi obešla - tak miluju Maxe! ("I woke up this morning and I realized that I have studied and taught the great literature all my life. And those stories are replete with characters that let opportunities slip by. But what I teach is more than just literature. It's lessons in life. If I don't follow those tenets I'm not the man I thought I was, the man I want to be.")

Chtěla bych mnohem víc Drelly (Alex Borstein) - co scéna, to perla, a i když byl Christopher (David Sutcliffe) zatím jen v jedné epizodě, úplně bych se bez něj obešla, choval se, jako by vůbec nevyrostl. Z Rachel (Lisa Ann Hadley) jsem taky nebyla zrovna utržená, s Lukeem neměli žádnou chemii. Ke svému překvapení jsem zjistila, že Rory mám vlastně jako pískle na Chiltonu ještě ráda, a dokonce ani Dean mě nijak zvlášť neštve, vlastně jsou sladcí. A až teď si myslím plně doceňuji Emily a její pocity ohledně Lorelai, Kelly Bishop je skrytý poklad. A málem bych zapomněla vypíchnout Jane Lynch v miniroličce sestry ve Forgiveness and Stuff, to by byla věčná škoda.

Season 2
2.01 Sadie, Sadie - 2.02 Hammers and Veils - 2.03 Red Light on the Wedding Night - 2.04 The Road Trip to Harvard - 2.05 Nick & Nora/Sid & Nancy - 2.06 Presenting Lorelai Gilmore - 2.07 Like Mother, Like Daughter - 2.08 The Ins and Outs of Inns - 2.09 Run Away, Little Boy - 2.10 The Bracebridge Dinner - 2.11 Secrets and Loans - 2.12 Richard in Stars Hollow - 2.13 A-Tisket, A-Tasket - 2.14 It Should Have Been Lorelai - 2.15 Lost and Found - 2.16 There's the Rub - 2.17 Dead Uncles and Vegetables - 2.18 Back in the Saddle Again - 2.19 Teach Me Tonight - 2.20 Help Wanted - 2.21 Lorelai's Graduation Day - 2.22 I Can't Get Started

zdroj: helensmoviemarathon.blogspot.cz
Z té záležitosti s Maxem jsem byla zklamaná, jak kdybych nevěděla, co přijde. Z Christophera jsem sice nebyla moc nadšená, ale musím říct, že když se na to člověk dívá od začátku, dává smysl, co k němu Lorelai tolik táhlo a chápu to trochu líp. Neznamená to, že si budu pozdní řady užívat, ale už s Christopherem nemám takový problém. Post nejotravnější postavy v seriálu má stále Jess (Milo Ventimiglia) a z představy, jak dlouho tam ještě bude strašit, se mi dělá trochu mdlo. Upřímně jsem doufala, že se objeví až trochu později. Co se týče rubriky "co mě překvapilo", tak jsem nečekala, že se Sookie a Jackson vezmou tak brzo, ale jsou evidentně jeden pro druhého stvoření, takže proč ne.

Jsem ráda, že Paris dostává trochu víc prostoru a hlavně, že se s Rory začínají přátelit, to jejich zvláštní přátelství jsem mívala nejradši. Některé věci jsem si pamatovala a byly pořád super, jako Lorelai/Emily scény v Like Mother, Like Daughter a There's the Rub, Lorelai s rodiči v Lorelai's Graduation Day nebo Lorelai pomáhající Lukeovi v Dead Uncles and Vegetables - "Romanovci" jsou jeden z nejúžasnějších dialogů, které ten seriál má.

Jsem zvědavá na třetí řadu. Vzhledem k tomu, co všechno se už stalo a co vím, že se stane až mnohem později, myslím, že mě čeká spousta věcí, které jsem ještě neviděla.