19. června 2016

Gilmore Girls: Season 3 & 4

| Season 1 & 2 | Season 3 & 4 | Season 5 & 6 | Season 7 |
| A Year in the Life |
_______


Season 3
3.01 Those Lazy-Hazy-Crazy Days - 3.02 Haunted Leg - 3.03 Application Anxiety - 3.04 One's Got Class and the Other One Dyes - 3.05 Eight O'Clock at the Oasis - 3.06 Take the Deviled Eggs... - 3.07 They Shoot Gilmores, Don't They? - 3.08 Let the Games Begin - 3.09 A Deep-Fried Korean Thanksgiving - 3.10 That'll Do, Pig - 3.11 I Solemnly Swear - 3.12 Lorelai Out of Water - 3.13 Dear Emily and Richard - 3.14 Swan Song - 3.15 Face-Off - 3.16 The Big One - 3.17 A Tale of Poes and Fire - 3.18 Happy Birthday, Baby - 3.19 Keg! Max! - 3.20 Say Goodnight, Gracie - 3.21 Here Comes the Son - 3.22 Those Are Strings, Pinocchio

zdroj: helensmoviemarathon.blogspot.cz
Každá další epizoda mě jen ujišťuje v tom, že Jess (Milo Ventimiglia) prostě není a nikdy nebude moje krevní skupina. Otevírá se mi kudla v kapse jen, co vždycky vleze na scénu, a přestože mi Rory (Alexis Bledel) stále nijak zvlášť nevadí, začínala jsem se scén s ní děsit, protože to nevyhnutelně znamenalo, že se odněkud vynoří Jess a obdaří nás zase svou nekonečnou moudrostí. Místo toho bych brala mnohem víc prostoru pro Lane (Keiko Agena) - myslela jsem, že se trhne mnohem dřív - a pro Paris (Liza Weil) - která tam byla od toho, co se nedostala na Harvard, ostudně málo. A přitom myslím, že tam dramaticky měli mnohem víc materiálu než u Jesse.

Sookie (Melissa McCarthy) a Jackson (Jackson Douglas) jsou taková sladká konstanta, docela to tam vyvažují, když je moc Jesse. Potěšili mě s Maxem (Scott Cohen) - měla jsem pocit, že to úplně nedořešili, takže jsem za ten follow-up byla hrozně ráda a zase znovu mě mrzelo, že to tak dopadlo. Zvlášť s tím, jak Lorelai (Lauren Graham) a Luke (Scott Patterson) dělají baby steps. Emily (Kelly Bishop) a Richard (Edward Herrmann) měli taky docela pěkný materiál. Hrozně se mi líbila v Haunted Leg, kde vyžene Christophera (David Sutcliffe) z domu, a v Dear Emily and Richard - vzpomínky na dobu, kdy Lorelai otěhotněla a odešla z domu, jsou vždycky skvěle zahrané.

Potěšil Jon Hamm (Peyton Sanders, Eight O'Clock at the Oasis). One's Got Class and the Other One Dyes mělo perfektní Luke/Lorelai scény; A Deep-Fried Korean Thanksgiving měla skvělé scény s Kirkem a jeho kočkou; Here Comes the Son měl ty nejzbytečnější scény s Jessem vůbec a dokonce i WB zjevně poznalo, že Jess nikoho nezajímá; a Those Are Strings, Pinocchio nám dalo Dragonfly Inn a vrátilo páteční večeře, takže se těším na další řadu.

Season 4
4.01 Ballrooms and Biscotti - 4.02 The Lorelais' First Day at Yale - 4.03 The Hobbit, the Sofa and Digger Stiles - 4.04 Chicken or Beef? - 4.05 The Fundamental Things Apply - 4.06 An Affair to Remember - 4.07 The Festival of Living Art - 4.08 Die, Jerk - 4.09 Ted Koppel's Big Night Out - 4.10 The Nanny and the Professor - 4.11 In the Clamor and the Clangor - 4.12 A Family Matter - 4.13 Nag Hammadi Is Where They Found the Gnostic Gospels - 4.14 The Incredible Sinking Lorelais - 4.15 Scene in a Mall - 4.16 The Reigning Lorelai - 4.17 Girls in Bikinis, Boys Doin' The Twist - 4.18 Tick, Tick, Tick, Boom! - 4.19 Afterboom - 4.20 Luke Can See Her Face - 4.21 Last Week Fights, This Week Tights - 4.22 Raincoats and Recipes

zdroj: helensmoviemarathon.blogspot.cz
Mezi třetí a čtvrtou řadou jsem si dala trošku pauzu, ale zapadla jsem do toho zpátky poměrně hodně rychle. Rory si prožila první rok na Yale, její společná cesta s Paris naštěstí ještě nebyla u konce (a kdybych nevěděla, že tam Paris bude, hrozně bych jásala), Jess tam zase smrděl, Dean se vrátil na scénu, Lorelai poznala Jasona (Chris Eigeman), který sice bavil, ale vzhledem k tomu, že jsem si pamatovala, jak čtvrtá řada končí, nemohla jsem se dočkat, až se Lor s Jasonem rozejde. Hodně se mi tuto řadu líbil i prostor, jaký dostala Lane a paní Kim (Emily Kuroda), a Emily s Richardem. Na scénu konečně přišla Lulu (Rini Bell) a Lukeova sestra Liz (Kathleen Wilhoite), která je rozkošný Lukeův protipól.

Potěšil Max Greenfield (Lucas, Chicken or Beef?). Hrozně se mi líbila The Reigning Lorelai, Kelly Bishop tam byla prostě úžasná (ostatně jako celou sezónu a stále); a Girls in Bikinis, Boys Doin' the Twist s pařankami Rory a Paris se mi taky vždycky líbilo. Kažopádně jsme čtyři roky v seriálu a pořád je to super. To už se tak často nestává.