1. ledna 2016

Downton Abbey: Series 6

| Series 1 & 2 | Series 3 | Series 4 | Series 5 | Series 6 |
_______


6.01 Episode One - 6.02 Episode Two - 6.3 Episode Three - 6.04 Episode Four - 6.05 Episode Five - 6.06 Episode Six - 6.07 Episode Seven - 6.08 Episode Eight - 6.09 The Finale

zdroj: imdb.com
Byla jsem rozhodnutá se na Downton Abbey po páté řadě vybodnout, ale pak jsem si uvědomila, že šestá je poslední, že těch osm epizod a jeden speciál asi už fakt přežiju. Nakonec musím říct, že jsem byla příjemně překvapená a poslední sérii jsem si docela užívala, byť jen jako pozadí k práci. Potěšili mě Carson (Jim Carter) a Hughes (Phyllis Logan) mi dělali radost - jejich svatba mě tak nebrala, ale jak Hughes cvičila s Carsonem potom ohledně vaření, to bylo skvělé.

Souboj mezi Corou (Elizabeth McGovern) a Violet (Maggie Smith) s přicmrndáváním od Isobel (Penelope Wilton) mě zase tak moc nebral, ale líbí se mi, jak se Violet a Isobel zkamarádily a byla jsem moc ráda, že Isobel měla svůj happy end za svých podmínek a že Violet neumřela. To bylo patrně největší plus. Chvilku mě děsili s Tomem (Allen Leech), ale jsem ráda, že se nakonec vrátil, byl to prakticky jediný přítel, kterého Mary (Michelle Dockery) měla a kdo k ní pronikl. A když už o tom mluvíme, Henry Talbot (Matthew Goode) se nakonec ukázal jako důstojná postava a jsem ráda, že s ním Mary skončila.

Anna (Joanne Froggatt) a Bates (Brendan Coyle) se opět nevyhnuli problémům, ale jsem ráda, že měli po tom všem happy end. Dostali naloženo víc než kterákoliv jiná postava, fakt si to zasloužili. Centrem sezóny byla samozřejmě Edith (Laura Carmichael), která na mě pořád ještě byla příliš ukňučená a pokaždé, když jsem slyšelaMarigold, chtělo se mi řvát nekonečnou iritací, že se to pořád mele dokola. Nakonec jsem byla ráda, že dostala svůj happy end, protože tím pádem bude míň ukňučená v jakémkoliv eventuálním pokračování. Nebo ještě líp, nemusela by tam být vůbec, když teď bydlí v jiném baráku. A málem bych zapomněla na Barrowa (Rob James-Collier) - tak nějak jsem čekala, že se zabije, takže že ten pokus přežil a ještě se stal nástupcem Carsona bylo překvapení.

Celkově mi poslední řada přišla celkem záživná - tedy na Downton Abbey poměry - ukončili to moc hezky, uvázali všechny konce, to se mi líbilo. Jsem ráda, že jsem to dojela do konce.