19. listopadu 2016

Documentary Now!: Season 1 & 2

| Season 50 & 51 | Season 52 | Season 53 |
_______


Season 50
1.01 Sandy Passage - 1.02 Kunuk Uncovered - 1.03 DRONEZ: The Hunt for El Chingon - 1.04 The Eye Doesn't Lie - 1.05 A Town, a Gangster, a Festival - 1.06-07 Gentle & Soft: The Story of the Blue Jean Committee, Part 1 & 2

zdroj: imdb.com
Někdy se musím sama sebe ptát, jak proboha žiju svůj život, když nevím, že existuje něco jako Documentary Now! a musím na to přijít úplnou náhodou ve chvíli, kdy mi to IMDb nabídne při prohlížení jiného seriálu. Spojení Setha Meyerse, Freda Armisena a Billa Hadera je jako něco ze sna, a distinguovaný projev Helen Mirren tomu prostě dává dodatečně na prdel.

Přesto ale musím přiznat, že ne všechny díly byly taková pecka, jakou jsem čekala. Úvodní Sandy Passage byla ovšem něco neskutečného; Kunuk Uncovered měl úžasný příběh a Johna Slatteryho (William H. Sebastian); DRONEZ: The Hunt for El Chingon mělo Jacka Blacka (Jamison Friend) a Helen Mirren řekla "ballz to the wallz", ale jinak nic moc; The Eye Doesn't Lie mělo výbornou pointu; A Town, a Gangster, a Festival mělo Aidy Bryant (Anne Severino) a super nápad, ale stejně mě to nebavilo; a obě části Gentle & Soft: The Story of the Blue Jean Committee mě pobavily hlavně protože kdybych nevěděla, že je to parodie, klidně bych jim to sežrala.

Season 51
2.01 The Bunker - 2.02 Juan Likes Rice & Chicken - 2.03 Parker Gail's Location Is Everything - 2.04 Globesman - 2.05 Final Transmission - 2.06-07 Mr. Runner Up: My Life as an Oscar Bridesmaid, Part 1 & 2

zdroj: imdb.com
Na druhou sezónu Documentary Now! jsem najela hned po té první, čistě protože můžu. Helen Mirren změnila pouzdrovky a taktně mi připomněla, že vypadá v sedmdesátí lépe než já v pětadvaceti, takže to můžu rovnou zdát. Taky mě zhruba u třetí epizody napadlo, že bych se bavila o dost víc, kdybych znala ty dokumenty, které to paroduje, ale některé epizody mě přesvědčily o tom, že když je parodie dobrá, funguje i bez znalost zdrojového materiálu.

The Bunker měl dobré vyvrcholení a je až překvapivé, jak Billovi Haderovi jdou staří agresivní chlapi; Juan Likes Rice & Chicken je přesně ten typ obsahu, který jsem si přála vidět - nesmála jsem se u toho nahlas, ale bavila jsem se; Parker Gail's Location Is Everything mělo perfektní scénář a excelentního Billa Hadera; Globesman mě popravdě moc nebavil; Final Transmission měl Mayu Rudolph (Anita) s neuvěřitelnou trvalou, nemám si nač stěžovat; a Mr. Runner Up: My Life as an Oscar Bridesmaid mě hrozně lákalo, čekala jsem pecku, a byť to nebylo to nejlepší, co Documentary Now! přineslo, pořád jsem musela obdivovat způsob, jakým umě vpletli Billa Hadera do jakékoliv etapy v Hollywoodu. Cameo Anne Hathaway taky rozhodně neuškodilo.