15. prosince 2018

Room 104: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


2.01 FOMO - 2.02 Mr. Mulvahill - 2.03 Swipe Right - 2.04 Hungry - 2.05 Woman in the Wall - 2.06 Arnold - 2.07 The Man and the Baby and the Man - 2.08 A Nightmare - 2.09 The Return - 2.10 Artificial - 2.11 Shark - 2.12 Josie & Me

zdroj: imdb.com
Room 104 je moje oblíbená televizní povídková sbírka. To množství žánrů, témat a vizuálních tónů, které se dají nacpat do jednoho motelového pokoje, je evidentně nekonečné a fakt jsem si to i tuto řadu užívala. Byly tam i epizody, kde mě téma moc nebavilo a zpracování neuhranulo, ale z dvanácti jich nebylo moc a celkově to zase byla poměrně hodně kvalitní sestava.

FOMO mělo krásně zlověstnou atmosféru, ale přece jen jsem nečekala, že to vyeskaluje takhle drsně. U Mr. Mulvahill jsem se moc nechytala, ale Rainn Wilson mě hodně potěšil. Swipe Right mělo výborného Michaela Shannona, úžasnou Judy Greer a luxusní Katyu Zamolodchikovou, plus u zápletky jsem se fakt nasmála. Hungry bylo neskutečně WTF, podobnou zápletku jsem fakt nečekala a jak Mark Proksch, tak Kent Osborne byli úžasní.

Woman in the Wall překvapila neskutečným hereckým výkonem Dolly Wells, která hrála hlavně obličejem a hlasem, a prakticky v pár minutách stačila plně prožít tři těžké a totálně odlišné životní situace. Arnold mě hodně dostal zpracováním a pointa lámala srdce. The Man and the Baby and the Man bylo docela syrové a naturalistické, ale drželo mě to. A Nightmare bylo slabší, přišlo mi to jako laciná snaha šokovat a konec mátl.

The Return byl jednou z těch epizod, kde člověk napjatě čeká, co bude, a konec je krásně šokující. Artificial hodně filosofovalo a vůbec mě to nechytilo, ale konec to udělal o dost zajímavější. Shark mě nezaujal tématem, ale nečekaně to vygradovalo. A Josie & Me byla podle mě nejlepší epizoda sezóny, Mary Wiseman byla v obou polohách úžasná a s její postavou jsem opravdu cítila.

Celkově fakt dobrý, jsem zvědavá, jestli bude třetí řada.