28. září 2019

Final Space: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

If you don't know what to do, find the least trustworthy person you know and do the exact opposite.


2.01 The Torra Regata - 2.02 The Happy Place - 2.03 The Grand Surrender - 2.04 The Other Side - 2.05 The Notorious Mrs. Goodspeed - 2.06 The Arachnitects - 2.07 The First Times They Met - 2.08 The Remembered - 2.09 The Closer You Get - 2.10 The Lost Spy - 2.11 The Set Up - 2.12 Descent Into Darkness - 2.13 The Sixth Key

zdroj: csfd.cz
Final Space se loni ukázal jako výborná volba, která měla všechno: atraktivní, ale jednoduchou animaci, sympatické postavy, dobrý příběh a výborně naplánovanou oběť. Měla jsem obrovskou radost, když se druhá řada nesla ve stejném duchu. Každá nová postava měla svůj příběh, někdy i hodně překvapivý, některé zvraty jsem nečekala a byť se přiznám, že ne všechny zápletky jsem ocenila, kolem a kolem jsem s touto řadou byla extrémně spokojená.

Gary (Olan Rogers) je úžasně napsaná postava - začal jako totální trouba se srdcem ze zlata a jako takový dál funguje. Líbí se mi, že nemají potřebu udělat ho jako ošlehaného tvrďáka, aby fungoval jako akční hrdina. Nightfall (Tika Sumpter) jsem si zamilovala, takže na konci jsem byla fakt dojatá, nicméně její oběť dávala smysl. Upřímně ale říkám, že Gary a Quinn mají jednu z nejepičtějšíš love story vůbec.

H.U.E. (Tom Kenny) a jeho pocity nejistoty a nevíry sám v sebe byly extrémně známé a sympatické, Little Cato (Steven Yeun) a jeho linie smiřování se ztrátou otce a vlastní cestou byla skvělá. KVN (Fred Armisen) a Mooncake (Olan Rogers) dělali, na co jsme od nich zvyklí, a tak se mi to líbilo, člověk potřebuje nějaký jistoty. Tribore (Olan Rogers) je naprosto dokonalý jedinec, každá scéna s ním byl dar.

Ash (Ashly Burch) je podle mě jednou z nejzajímavějších postav vůbec, Fox (Ron Funches) překvapil, čekala jsem jenom vtipné pozadí, a Clarence (Conan O'Brien) byla jedna z těch postav založených na zradě a vlastním prospěchu, které příběhy obvykle napravují, takže mě dost překvapili s tím, že ho nenapravili. A.V.A. (Jane Lynch) byla příjemný dodatek, byť to kočkování s H.U.E.em bylo trochu předvídatelné.

Přiznám se, že jsem nebyla tolik nadšená z návratu Avocata (Coty Galloway), tyhle návraty pro mě prostě nefungují a celý následovný zvrat to podle mě stejně zabil. Sheryl (Claudia Black) byla fakt výborně postavený záporák, přivést Garymu do cesty jeho matku byl úžasný tah, ale tím, jak na konci rychle a příhodně otočila, to podle mě pokazili.

Z epizod bych ráda vypíchla The Grand Surrender, protože příběh Ash lámal srdce; The Arachnitects, protože Tribore; The Set Up, protože jak už jsem psala výš, nečekala jsem to; a The Sixth Key, protože to bylo dokonalé finále, fakt mě dojalo.

Hodně se těším na třetí řadu.