13. března 2011

Burn After Reading (2008)

Intelligence is relative.

zdroj: imdb.com
IMDb. Když mi z toho kamarádky kdysi pouštěly pár scén, které obsahovaly Georgee Clooneyho s jistou erotickou pomůckou a Brada Pitta v kvádru a cyklistickou helmou na hlavě, řekla jsem si, že je to ultimátní hovadina. Když jsem pak prošla pár filmy bratrů Coenů, jmenovitě Fargo, No Country for Old Men a Intolerable Cruelty, z nichž se mi líbil jen ten poslední, řekla jsem si what the hell, aspoň se pobavím.

A to jsem se teda rozhodně pobavila. Jako WTF film je to jeden z nejlepších ve svém žánru, několikrát jsem se řezala nahlas. Frances McDormand (Linda) byla jako vždycky prostě výborná; George Clooney (Harry) taky nebývá špatný (možná jako Batman, to byl špatný), Brad Pitt (Chad) měl říz, po tomhle přece nikdo (ani já) nemůže říct, že neumí hrát; John Malkovich (Osborne) mě posadil na prdel, ten chlap je prostě třída; Tilda Swinton (Katie) mě sundala podobně, jako John, v takové roli bych ji nečekala; a Dermot Mulroney ve filmu uvnitř filmu pobavil dost. Prostě, obsazení výborné a dávalo tomu na zadek jak jindy.

Ačkoli jsem pár věcí nepochopila (například jak přesně Chad zemřel), bavila jsem se od začátku do konce, který byl mimochodem geniální, a všem tenhle převážně herecký koncert doporučuji. Nebyl to nejlepší film, co jsem kdy viděla, ale neměla bych problém podívat se znovu.