25. března 2011

Californication: Season 4

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


4.01 Exile on Main St. - 4.02 Suicide Solution - 4.03 Home Sweet Home - 4.04 Monkey Business - 4.05 Freeze-Frame - 4.06 Lawyers, Guns and Money - 4.07 The Rescued - 4.08 Lights. Camera. Asshole. - 4.09 Another Perfect Day - 4.10 The Trial - 4.11 The Last Supper - 4.12 ...And Justice For All

zdroj: imdb.com
Myslím, že koho absolutně nezvedlo ze židle finále minulé řady (a kdo pořád neprožívá šok, když slyší výborné Rocket Man), není podle mě člověk, ale čivava. Na pokračování jsem byla natěšená jak na key lime pie (a na ten jsem natěšená pokaždý, když nějakej vidím) a nádherně jsem si ho užila. Líbilo se mi, jak celý první díl vyvolával pocit, že Hank (David Duchovny) ve vězení nějakou dobu pobyl, a pak to Charlie (Evan Handler) tak suše popraví.

Vůbec, celá čtvrtá sezóna mi přišla víceméně postavená na Runkle-ových sexkapádách, u kterých jsem pravidelně brečela smíchem, což bylo korunováno jeho výpovědí u soudu. Hank a Mia (Madeline Zima) měli pár výborných chvilek společně, ale pak víceméně jen souložil (jako v předchozích třech sezónách, nic nového), prděl při golfu (to už nebylo třeba) a kadil na cizí auta (já věděla, že mi ten seriál jednou dá scénu, na kterou budu chtít zapomenout v momentě, kdy ji uvidím).

Za nejšílenější díl sezóny rozhodně označím Monkey Business, protože musím prostě napsat, že onen záběr mrtvolu (Fisher Stevens) visící na dveřích s kalhoty u kotníků a rukama zakrývajícíma si junk byl prostě ZNEPOKOJIVÝ. It DOES things to you. True story. Párty scéna v The Last Supper byla nádherně sentimentální a jak kdosi řekl, bylo by to skvělé zakončení seriálu. A krom soudu (který podle mě trochu natahovali ničím) se mi líbila i Baby Smurf linie, i když byla trochu předvídatelná. Co bylo ale pro mě nečekané byl Hankův rozsudek, nicméně v celé sezóně se mi hrozně líbily návraty k první (jako jeptiška v kostele etc.).

Trochu mě mrzelo, že po takových charakterových perlách, jako byl druhosezónový Lew Ashby (Callum Keith Rennie) a třeťosezónová Sue Collini (Kathleen Turner) neměla čtvrtá sezóna tak epickou postavu. Abby "Lady Lawyer" Rhodes (Carla Gugino) byla sice výborná, hot a všechno, ale jejich epickosti nedosahovala. To samé platí pro Stu Baggse (Stephen Tobolowsky) - scény s ním byly prostě dokonalé, ale nějak to nestačilo na Sue. A to ani Eddie Nero (Rob Lowe) - i když kdyby tam ten psychopat byl častěji, tak na ni možná dosáhl. (A Runkle to potvrdí.) Na to, jaký byl poprask okolo Sashy Bingham (Addison Timlin), tak teda nic moc. (Ale prsa měla dobrý.) Cameo Trixie (Judy Greer) hodně potěšilo.

U finále jsem si říkala, že se nebudu dívat na pre-air, nebudu... No tak budu, no. Jak jsem říkala, celá ta situace ohledně Baby Smurf byla očekávatelná, a jestli bylo Monkey Business šílené, pak nevím, jak bych nazvala večeri v ...And Justice for All. Konec byl ale nádherný, takhle bych si dovedla představit absolutní závěr seriálu - Hank filmuje vlastní život, ty flashbacky, na pozadí You Can't Alway Get What You Want (natočil někdy někdo geniálnější písničku?) a Hank odjíždí do západu slunce...

Jo, bylo to sakra dobrý. Člověku je až trochu líto, že bude další sezóna. (Ale jen trochu.)