30. června 2014

Californication: Season 7

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


7.01 Levon - 7.02 Julia - 7.03 Like Father Like Son - 7.04 Dicks - 7.05 Getting the Poison Out - 7.06 Kickoff - 7.07 Smile - 7.08 30 Minutes or Less - 7.09 Faith, Hope, Love - 7.10 Dinner with Friends - 7.11 Daughter - 7.12 Grace

zdroj: imdb.com
Californication už před nějakou dobou poztrácelo všechny kvality poměrně dobré televize a zůstala jen fajn groteska a pořád velmi rajcovní David Duchovny (Hank Moody). Tato sezóna nebyla ani tak zábavná jako předchozí. Docela mě bavila zápetka s Julií (Heather Graham) a Levonem (Oliver Cooper), i když ten byl spíš nucené zlo. Julia byla ovšem skvělá "baby mama", mnohem lepší než Karen (Natascha McElhone), které bych tu osinu v zadku odpustila snad jen v případě, kdyby tu autonehodu nepřežila. Takhle byla zase znovu jen zbytečně moralizující, pokrytecká a otravná, a Becca (Madeleine Martin) se bohužel úplně pomamila. Ještě, že se objevila jen krátce.

Největší problém řady bych ale viděla v tom, že to bylo celé ale příšerně ohrané. Vždycky jsem byla ráda, že se neobjevilo nějaké Hankovo dosud neutajené dítě a rup, v poslední sezóně je tam náhle Levon. Fakt, že zápletka Marcy (Pamela Adlon) a Charlieho (Evan Handler) byla absolutní Indecent Proposal, jen - především díky Stuovi (Stephen Tobolowsky) - čtyřikrát nechutnější a bez té romantiky, moc nepomáhal. Navrch přihoďme stále dokola se opakující Hank/Karen slátaninu a z poslední sezóny Californication máme něco, co jsme vlastně už viděli, a poněkud neumě poskládané dohromady k tomu.

Grace, finále seriálu, mi v mnoha ohledech připomnělo legendárně příšerné Last Forever. Je jedno, že už to nesedí, nikdo tomu vlastně nefandí a postavy nám stokrát ukázaly, že vlastně chtějí opak, my to tam chceme, tak to tam bude. Pro mě to byl absolutní anti-klimax, a to i když jsem nečekala zázraky. Snesitelné to udělalo jen použití Rocket Man, které kdysi perfektně uzavřelo třetí řadu. Zkrátka a dobře, finále by bylo perfektní, kdyby to letadlo na konci spadlo. Znovu upakuji, že ...And Justice For All mělo být finále seriálu, ne že ne.

Z epizod bych vypíchla Like Father Like Son, Getting the Poison Out a 30 Minutes or Less (až na ten konec). Potěšil návrat Eddieho Nera (Rob Lowe), který opět nezklamal, a docela mě bavila Goldie (Mary Lynn Rajskub), jinak tak nějak nemám co nebo koho zmínit. Californication je prostě perfektní příklad toho, jak se na začátku skvělý seriál stihne za pár let dopravit do odpadu, každopádně zvládl mě bavit i ve svých slabých letech a za to mu tu slabou poslední řadu odpustím. Sbohem, Hanku, bylo mi s tebou dobře.